Pepijn van Elzakker eerste en Roan Konings tweede bij categorie 7 in de jeugdklassieker Omloop van de Braakman!

Pepijn van Elzakker, uit de MTB A-selectie en getraind door Patrick Kroonen en Rob van Eijck, was afgelopen zaterdag 8 april de snelste renner in de wegwedstrijd voor categorie 7 in de jeugdklassieker ‘Omloop van de Braakman’ te Philippine.

Met maar liefst negen jeugdrenners, verscheen WV De Jonge Renner aan de start bij de jeugdklassieker Omloop van de Braakman. Na wat vertraging in vorige categorieën en daardoor een uur later dan gepland, kregen ze het startschot. Een bijzondere omloop met verschillende kasseienstroken die een flinke aanslag deed op de goede benen van de renners. De kopgroep bleef op een enkeling na, aardig in takt. Verschillende keren werd er geprobeerd om te demarreren, maar steeds werden de mannen teruggehaald. Tot een paar honderd meter vóór de finish Pepijn van Elzakker demarreerde en een gat sloeg. Hij perste z’n laatste krachten eruit en kwam als winnaar over de meet. Een hele knappe prestatie voor deze mountainbiker, die sinds een half jaar ook op de racefiets rijdt.

In z’n wiel zat Roan Konings, die een mooie tweede plek behaalde. Sven Mulder werd 11e, Moreno Tak 13e, Jeremy Melis 16e, Sam Oosterholt 18e, Sem Kroonen 19e, Bart Rutten 22e en Just van Dongen werd 25e.

Verslag overige categorieën:

Na een mooi openingsweekend van het wegseizoen van de jeugd van De Jonge Renner stond al direct één van de, op papier, mooiste wedstrijden van het seizoen op het programma. Een echte klassieker, die rijden ze bij de jeugd niet veel.

Philippine, het mosseldorp van Nederland was het strijdtoneel van deze wedstrijd. Voor het eerst ook voor de jongste jeugd. Alleen de reis er naar toe was voor sommige renners al een happening, door de 6,6 km lange
tunnel onder het water door. Bij de start wel verwarring, waar het ophalen van de rugnummers was en waar moeten we nu precies starten? Uiteindelijk kwam het goed. De uitdaging zat hem vooral in de kasseienstroken die bij elke categorie genomen moesten worden. De ene renner ging daar beter mee om dan de andere.

In categorie 3 stonden er twee renners aan de start. Jelle Dekkers en Wytske van Es. Beide bezig aan hun eerste wedstrijden. Rijden in een peloton is lastig en moet je leren. Ze kwamen op een goede plaats veertien (Jelle) en zeventien (Wytske) binnen. In Categorie 4 Victor Hugo Brenders. Ook hij doet zijn ervaring op en een finish op plaats tien was zeker goed.

Dan “na de pauze”, in dit geval natuurlijk niet, want bij een klassieker start je allemaal ongeveer tegelijk en rijd je alleen verschillende afstanden. In categorie 5 een mooie achtste plaats voor Hidde Swart en een negentiende voor Mathijs Bink (in een veld van wel 28 renners) Een categorie hoger kwam Jari Prins heel mooi als zesde over de finish. Yorick Brethouwer kwam iets later in het peloton als vijftiende over de finish. Dat in een veld van 39 renners!

Categorie 7 is en blijft op dit moment bij de jeugd toch de mooiste categorie voor De Jonge Renner. In een veld van 29 renners was gewoon 1/3 gehuld in het mooie rood/wit/zwarte tenue van de Rabobank. Die overmacht maakten ze waar. Op plek één heel verrassend en uit het mountainbiken Pepijn van Elzakker. Op twee een bekende podiumklant van De Jonge Renner: Roan Konings. Achtereenvolgens kwamen Sven Mulder (11), Moreno Tak (13), Jeremy Melis (16), Sam Oosterholt (18), Sem Kroonen (19), Casper Vos (22) en Just van Dongen (25) over de finish.

Natuurlijk kon er organisatorisch bij deze wedstrijd nog wel wat geleerd worden, maar het blijft mooi, een klassieker! Op naar de volgende wedstrijden.

Link naar foto’s staat hier!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FwggvxLEpMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>