Landelijke Jeugdcompetitie Mountainbike Honselersdijk

Op zaterdag 8 april gingen Boris en Lotte op weg naar Honselersdijk. Ze hadden er zin in! Het weekend ervoor hadden ze geen wedstrijd gereden (omdat Oldenzaal toch echt wel heel ver weg was), dus nu weer lekker fietsen.  Het parkoers vonden ze super! Alles zat er in: twee serieuze rockgardens, drop offs, klimmetjes, over een brug, schansjes. Maar het mooiste vond Boris meteen de kombocht bergaf. Lotte had er wat angst voor toen ze deze bocht zag, maar moest achteraf toegeven dat hij wel heel vet was om te doen.

Boris had een matige start maar vocht zich naar voren. Hij had de twijfelachtige eer, na drie rondjes, om als één na laatste de bel te horen. Hij mocht dus nog een rondje met als doel nog iemand in te halen. Dat lukte en hij finishte als negentiende (van de 29).

Daarna ging Lotte van start in categorie 3. Hard werken en ook zij hoorde als laatste de bel. Dus nog een rondje trappen en een gevecht voeren met een ander meisje. Lotte nam het over, daarna kwam haar tegenstandster weer voorbij, maar Lotte klampte aan. Helaas geen kracht meer om haar nog in te halen. En Lotte eindigde na 32 minuten fietsen, op de 24e plaats. Maar ze had het leuk gevonden.

In Categorie 5 ging Quinn van der Waal van start, bij het opstellen van de start posities mocht hij op de achterste startrij plaatsnemen. De start ging goed, het was wel even zoeken naar de juiste versnelling. Quinn kon vanaf de start goed een tempo pakken en handhaafde zich prima op de positie waar hij reed. De volgende keer zal het zeker nog beter gaan als hij net voor de moeilijke klimmetjes een lichtere versnelling schakelt. Moe, maar zeker tevreden kwam hij over de finishlijn.

Categorie 6, met ‘jonge renner’ Rowan, ging direct daarna van start, ook hier stond het Oosterhoutse tenue op de laatste startrij. Echter Rowan had de startstrook goed bekeken en daar een tactische ‘analyse’ op losgelaten. Vanaf de zijkant leek de wedstrijd voor Rowan zich goed te ontvouwen. Na enkele minuten hard trappen had hij al een 15-tal tegenstanders voorbij gereden, ook tijdens de lastige afdalingen en passages leek hij veel harder te gaan dan de rest. Misschien wel te ‘hard’ ,een buiteling in de derde> ronde zorgde wel voor een snelle afdaling maar werd toch niet als prettig ervaren. Rowan had duidelijk pijn en reed de wedstrijd op karakter uit en was over het fietsen op zich tevreden. ‘geen zere benen en genoeg conditie’ was zijn oordeel bij de finish.

Op naar de volgende krachtmeting!