LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE LANDGRAAF

Pepijn van Elzakker zevende in Landgraaf

Zaterdag 15 april, Pepijn van Elzakker, categorie 7, is de enige afgevaardigde die deelnam als jeugdmountainbiker van WV De Jonge Renner bij de Landelijke Jeugdcompetitie (LJC) in Landgraaf.

Het voor LJC nieuwe parcours was gaaf en gevarieerd aangelegd, met diverse klimmetjes, afdalingen, scherpe bochten, gras, zand en grint.
Pepijn moest op een 24e positie starten. Na een valpartij bij de start, werd het opnieuw energie verzamelen en opschuiven. Pepijn kwam op een zevende plaatst terecht en kon deze in een eindsprintje behouden. Hij zei na afloop dat hij geen goede benen had, maar toch een hele mooie prestatie van iemand ‘ die geen goede benen had’.

Goed gedaan Pepijn en tot de volgende wedstrijd, waar je vanuit de zevende startpositie mag starten! Daarna werd nog de Amstel Gold Race bekeken, want als je dan tóch in de buurt bent, kun je net zo goed de grote renners gaan aanschouwen.

Algemeen klassement: