De Jonge Renner organiseert districtskampioenschappen Jeugd

Op zondag 23 april stonden de districtskampioenschappen van Zuid-West Nederland op het programma. Dit jaar op het parcours van De Jonge Renner. Een mooie ronde van 1,2 km om het zwembad De Warande heen. Het is een snel parcours, met een vervelend klimmetje erin.

De renners stonden allemaal gemotiveerd aan de start. Behalve de districtstitel waren er namelijk ook nog dubbele punten te verdienen voor plaatsing voor het NK later dit jaar. Naast de beste renners uit het district waren er ook renners uit andere delen van Nederland. Die telden natuurlijk wel mee voor de klassering van de wedstrijd, maar niet voor het district. Dat was soms best moeilijk zo’n dubbele telling.

Op zondag lag het parcours er weer prima bij. De vrijwilligers hadden er op zaterdag voor gezorgd dat alle takjes en dennenappels weer keurig van het asfalt waren gehaald. Om 10.00 uur in een mooi zonnetje de eerste categorie naar de verzetscontrole en dan van start.

Bij Categorie 3 de eerste renners van De Jonge Renner aan de start. Jelle Dekkers en Wytske van Es gingen van start in een peleton van zeventien renners. Jelle reed naar een zevende plaats en Wytske naar een twaalfde. Daarna categorie 4 met Victor Hugo Brenders en Denley van Wijnbergen. Een jaar of elf oud, 30 minuten lang strijden voor een klassering. Beiden konden goed mee in de kopgroep. Tot op het laatst streden ze mee voor de podiumplekken. Maar dan komt ervaring kijken, beide renners rijden nog niet zo heel lang wedstrijden, en moeten ze het afleggen tegen de ervaring. Victor Hugo eindigde op plek twaalf en Denley veertien.

Hoe ouder ze worden, des te meer deelnemers bij De Jonge Renner. In categorie 5 gingen Hidde Swart en Matthijs Bink heel goed mee in de kopgroep. Hidde sprintte in de finale naar een zesde plaats, Matthijs kwam als elfde over de finish. Annelin Roelands, Joey Welling en Hilde Pijnenburg deden weer veel ervaring op. Je hebt gewoon een aantal jaar nodig om echt mee te kunnen rijden. Voor hun plaats 21, 24 en 25.

In Categorie 6 kwamen vier renners van De Jonge Renner aan start. Een snelle wedstrijd. Iedereen probeerde voorin te zitten, diverse vluchtpogingen, maar niemand kwam weg. Dan een eindsprint met een peleton van meer dan twintig renners. Dan komen lef, geduld, ervaring en kwaliteit naar boven. Casper Noorloos plaats drie, Jari Prins plaats negen, Yorick Brethouwer plaats zeventien en Rowan van Oord plaats eenentwintig. Allemaal over de finish met een tijdsverschil van minder dan een seconde van de winnaar.

In categorie 7 is er maar een vereniging die de dienst uit maakt en dat is De Jonge Renner. In een klein startveld van veertien renners stonden acht renners van De Jonge Renner aan de start. Ook hier een wedstrijd die wel hard is maar lang niet spannend. Wegkomen is eigenlijk niet mogelijk.

Even lijkt in de laatste ronde een vluchtpoging van drie renner van De Jonge Renner te werken, maar de sterke Joren de Gruijter van Breda kan ook dit gat dichten. De wedstrijd werd dus beslist door een eindsprint. Roan Konings liet zijn specialiteit zien en won. Pepijn van de Elzakker pakt ook een podiumplek met plaats drie. Jeremy Melis vierde, Sven Mulder vijde, Moreno Tak zesde, Sam Oosterholt zevende, Bart Rutten negende en Sem Kroonen elfde.

Een mooie afsluiting van de dag waarop De Jonge Renner heeft laten zien zeker goede renners te hebben, want tussen dit landelijke geweld stonden er diverse renners van De Jonge Renner op het podium van het district.

Foto’s zijn hier te vinden en voor alle uitslagen kun je terecht op de site van de KNWU: klik dan hier.