De Jonge Renner naar Koewacht!

Waar? Ja, Koewacht, wie kent dit mooie dorp in Zeeland niet? Of moeten we zeggen Vlaanderen, want het is een dorp dat uitmaakt van niet alleen de Nederlandse gemeente Terneuzen, maar ook de Belgische gemeenten Moerbeke en Stekene. Dus niet alleen Nederlanders aan de start, maar ook een paar Belgen. En natuurlijk zie je de Belgische invloeden terug in de wedstrijd. De organisatie zorgt ervoor dat er een eet- en dranktentje is en de toeschouwers staan met een blikje Jupiler aan de kant. Maar natuurlijk ook het verkeer dat tijdens de wedstrijd over het parcours mag en kan. En gaat dat goed. Zeker.

In Categorie 3 stond Wytske van Es aan de start en zij reed naar een mooie elfde plaats. In categorie 5 een ongekende luxe voor De Jonge Renner met vier renners aan de start. Mathijs Bink had er zin in. Een mooie zevende plaats. Emmelie de kok, Hilde Pijnenburg en Joey Welling deden weer goede ervaring op met hun plek op twaalf, dertien en veertien. Normaal is het categorie 7 die de dag afsluit en zorgt voor de hoogtepunten van De Jonge Renner. Soms gaat het anders. In Categorie 6 de bekende namen aan de start Yorick Brethouwer, Casper Noorloos en Jari Prins. Ze rijden vaak goed, meestal wel een podiumplaats en een top tien notering. Nu ging het anders. Een kilometer voor de finish een demarrage van Yorick Brethouwer, hij bleef lang vooruit. Daarachter de eindsprint van het peloton. Helaas kon Yorick het net niet afmaken, maar een tweede plaats was zijn eerste keer op het podium. Daarachter in de eindsprint van het peloton reden Casper en Jari naar plaats drie en vier. Natuurlijk bracht categorie 7 weer het vuurwerk dat ze elke week geven. Zes renners aan de start. Vier in de kopgroep van zes. Roan Konings reed naar weer een mooie overwinning. Moreno Tak, Sven Mulder en Jeremy Melis probeerden het onderweg met aanvallen maar kwamen niet weg uit de groep. Zij kwamen als vierde, vijfde en zesde over de finish. Bart Rutten kwam in een groepje van drie en wist van de andere twee weg te rijden in de laatste ronde. Een mooie negende plaats. Just van Dongen reed al snel alleen, maar met een gemiddelde van 35 km/h moet hij zeker tevreden zijn.

De foto’s van de koers is Koewacht staan hier!