Hieronder een verslag van junior Rav Schoormans die met zijn ploegmaatjes Ryan Kamp, Bram Pieters, Sven Hassert, Hugo Hoekjen en Manuel Michielsen in Polen “La Coupe du President de la Ville de Grudziadz” heeft gereden.

De junioren zijn naar Polen geweest voor een meerdaagse. De meerdaagse bestond uit vier dagen en vijf etappes over 404,4 km. De eerste dag waren er twee etappes van ongeveer 60 km. De eerste etappe bestond uit één grote ronde. We merkten al gauw hoe nerveus het koersen was. Er waren veel valpartijen maar gelukkig bleven wij allemaal op de fiets zitten. Er was een kopgroep en nog een groep weg. Niemand van ons zat erbij, maar Ryan had wel een goede eindspurt en behaalde een vijftiende plaats. Paar uur later was de tweede etappe. Er werd een beetje gesloten gekoerst, maar er konden twee renners van het peloton ontsnappen. Onze renners zaten in het peloton en Ryan sprintte alweer naar een vijftiende plek. De volgende dag was etappe drie van 85 km. We moesten zes rondes. Een rondje met een steile klim. Er werd weer hard gekoerst, dat merkten we de eerste ronde al. De eerste ronde was er ook een grote valpartij waar Sven bij betrokken was. Gelukkig kon hij zonder grote verwondingen terugkomen. De laatste ronde zette Manuel de aanval in, maar hij werd jammer genoeg net voor de streep terug gepakt. Ryan behaalde deze keer een zestiende plek.

De vierde etappe was de beslissende etappe voor het klassement. We moesten iets meer dan vier rondes over 90 km. Na de eerste ronde begonnen er al groepjes te vormen door de harde wind, waar je overal op het parcours last van had. Ryan finishte in de eerste groep achter de kopgroep, Sven in de tweede groep, Rav in de derde groep en Bram in de vierde groep. Ryan stond na deze etappe sterk op een achttiende plek in het algemeen klassement en op een vierde plek in het jongerenklassement. De vierde en de laatste etappe bestond uit drie rondes met een totale afstand van 110 km. De hele wedstrijd werd het op één stuk op de kant getrokken, maar iedereen kon erbij blijven. Alleen de laatste ronde zaten Bram en Rav achter een val, maar gelukkig konden ze vijf km voor de finish nog aansluiten. Alle jongens hebben een sterke meerdaagse gereden. Ryan had zijn achttiende plek in het algemeen klassement behouden en ook zijn vierde in het jongeren klassement. Iedereen kan tevreden zijn over zijn prestaties.

Rav Schoormans

Klik hier voor de uitslagen en het eindklassement van deze koers!