De junioren van De Jonge Renner reden van 19 tot en met 21 mei de Internationale Junioren Driedaagse van Axel. Renner Manuel Michielsen zorgde voor een kort verslag:

Vrijdagavond ging ik van start in de Junioren driedaagse van Axel. De eerste etappe ging over 102 kilometer. Door mijn angst om in het peloton te rijden ben ik in een groepje achter het peloton gefinishd. Ook in etappe 2b was dit het geval.

Zaterdag dan etappe 2a de individuele tijdrit waar ik erg naar uitkeek. Ik legde de tijdrit van 11.1km in een tijd van 13.46 minuten af met een gemiddelde van 48.4 km/u. Dat was goed voor een derde plek als eerstejaars junior in het sterke internationale deelnemersveld.

De laatste etappe was het erg zwaar met veel klimmen en een kasseienstrook van twee kilometer. Door mijn angst om in het peloton te rijden achterin gereden en dat dus niet lang vol kunnen houden en het peloton moeten laten gaan. Even later weer terug gereden en net toen ik terug gereden was, zat ik weer achter een valpartij waardoor ik de energie niet meer had om terug te rijden. Uiteindelijk na ongeveer veertig kilometer toch nog de streep weten te halen.

Weer een goede en leuke ervaring rijker!

Alle uitslagen staan hier! Fotograaf Marc Bouwens was ook een dag aanwezig in Axel en hij maakte prachtige foto’s. De foto’s van de tijdrit staan hier en de foto’s van rit 2b staan hier. Marc bedankt weer voor de mooie beelden!