LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE BEESEL

Een week na de technische proef in Oss reisden onze jeugd MTB-ers af naar Beesel in Limburg.

In Beesel had de organisatie van MTB Baarlo de klimmetjes en afdalingen weer maximaal benut. De trap lag er mooi bij en het mulle zand zorgde ervoor dat de mountainbikers vaak diep moesten gaan.

In categorie 2 was Boris als 27e gestart en stoof vol power en energie maar liefst tien kinderen voorbij om als 17e te finishen.

Victor had z’n kuiten gesterkt op de Utrechtse Heuvelrug tijdens het trainingskamp met DJR een week geleden en dat was te merken. Ondanks dat hij in categorie 3 helemaal als laatste van start ging, klom deze man tien plaatsen naar voren en eindigde als 20e.

Lotte reed in categorie 4 met totaal 29 kinderen. Ze moest als laatste starten en ze deed haar uiterste best om nog een paar kinderen in te halen. Zo’n bijtertje als Lotte is, ze ging door en helemaal leeg kwam ze over de streep met toch nog een paar mtb-ers achter zich.

Quinn moest achteraan starten in categorie 5 en reed voor wat hij waard was. De steile klimmetjes haalde hij zelfs een paar keer zonder af te stappen. Hij had het zwaar gehad, maar vond het een erg gaaf parcours en kwam als 34e over de meet.

Pepijn ging op de vierde positie van start in categorie 7. Onderweg waren wat wisselingen om het spannend te houden. Pepijn wist z’n plek goed te verdedigen en eindigde heel knap als vierde. Podium is in zicht Pepijn.

Sem startte op de achterste rij en kreeg al vrij snel last van z’n rug tijdens de wedstrijd. Opgeven was geen optie en Sem vocht tot het einde. Als 25e kwam hij over de meet.

Volgende week zal de A-groep op trainingskamp gaan in de Belgische Ardennen.

Op 3 juni is de volgende LJC wedstrijd in Den Helder.