Woensdag 31 mei is de serie van zes wedstrijden in de zomeravondcompetitie afgetrapt op De Warande te Oosterhout. Om 19.15 uur gingen 28 mannen en één snelle dame van start in een race over een uur en tien ronden.

Valentijn Overtoom (Team Munnemoat) en Hidde van Veenendaal (nieuweling De Jonge Renner) reden na enkele speldenprikken samen weg van het peloton. Zij ontsnapten daardoor letterlijk aan een vervelende valpartij vanwege sproeiers die de baan onverwacht nat spoten. Een vervelend incident met nare gevolgen voor de betrokkenen. Na overleg met de leiding van het zwembad is afgesproken dat dit nooit meer zal gebeuren. De koers werd door de val door de jury tijdelijk stilgelegd.

Na een herstart ging de aanval van Overtoom en Van Veenendaal door. Cas Graafmans en Dennis Vugts gingen echter in de tegenaanval en sloten na een felle achtervolging aan. Het restant van het peloton schoot echter ook in een versnelling. Vooral Sjors Roosen joeg het tempo flink de hoogte in. Hierdoor kregen we nog een spannende finale, die in een eindsprint met een grotere groep uitgevochten werd. Valentijn Overtoom (samen met Van Veenendaal de man van de wedstrijd) toonde zich voor Sjors Roosen en Hidde van Veenendaal de snelste. Een mooi podium dus!

Woensdag 7 juni is de volgende wedstrijd! Ben je 15 jaar of ouder, man of vrouw, licentiehouder of niet en wil je graag een wedstrijd rijden om je conditie te testen of te onderhouden? Doe mee! Alle info staat hier! De eindprijs voor de winnaar wordt geschonken door BikePitstop uit Almkerk.

Voor de mooiste foto’s van de eerste wedstrijd in de zomeravondcompetitie kun je terecht op de site van Marc Bouwens. Klik hier!

Uitslag: 1. Valentijn Overtoom (15 ptn) 2. Sjors Roosen (12 ptn) 3. Hidde van Veenendaal (10 ptn) 4. Victor van Buuren (7 ptn) 5. Anko Verstegen (6 ptn) 6. Dennis Vugts (5 ptn) 7. Leon van Halderen (4 ptn) 8. Stan van den Bergh (3 ptn) 9. Wiebe de Jong (2 ptn) 10. Remco Veurink (1 punt) 11. Luuk van der Gaag 12. Tristan Blijlevens 13. Niels Wubben 14. Cas Graafmans 15. Camiel van den Hout 16. Ijssel Nikkels.