LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE ZEEGSE 10 JUNI 2017

Pepijn van Elzakker pakt brons in Zeegse!

Op zaterdag 10 juni reisde Pepijn af naar Zeegse. MTB Assen was de organiserende vereniging en had een mooi stukje natuur weten te strikken om in Drenthe deze wedstrijd te houden. Het terrein was behoorlijk vlak, maar daar had men wat op gevonden door allerlei toestellen te plaatsen waar de MTB-ers overheen moesten. De zanderige ondergrond die bij tijd en wijle flink mul was, zorgde ook voor de nodige uitdaging.

Dan nu de wedstrijd van Pepijn, die DJR als enige vertegenwoordigde. Omdat hij zich had bijgeschreven, moest hij achteraan starten. Lastig om bij de eerste snelle mannen te komen, maar Pepijn liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Hij maakte een flitsende start haalde zestien jongens in en kwam bij de eerste bocht al als vierde door. Vrij snel werd een kopgroep van vijf jongens gevormd en die wisten een hele tijd bij elkaar te blijven. Totdat de twee eersten wegsprintten. Pepijn wist mee te komen.

Het tempo lag ongelooflijk hoog. Ietsje té hoog voor Pepijn. Voor hem was het van belang om heel te blijven en z’n derde plek veilig te stellen. Dat gebeurde! Echt ongelooflijk knap gereden Pepijn, wanneer je in de landelijke competitie derde wordt! Vijfde bovendien in het Algemeen Klassement.

Op 17 juni wordt de volgende LJC-wedstrijd in Assen gereden. Dit is de twaalfde wedstrijd van de achttien.