Team lottoNL-Jumbo- De Jonge Renner reed met een aantal mannen de Volta á Castello. Een wedstrijd in Spanje voor Belofte-renners. Onder leiding van ploegleider Jo Bouwens kwamen Ramon van Bokhoven, Daan van Sintmaartensdijk, Bryan Bouwmans, Willem Bok, Youri van Iersel, David Dekker en Rody Kroon in actie. Rody Kroon heeft een verslag geschreven over zijn ervaringen in de koers! Lees het hier:

Afgelopen week afgereisd naar het zonnige Spanje voor vier etappes in de Volta a Castelló (U23). De eerste dag was het behoorlijk wennen aan het warme weer. De bidons vlogen er doorheen. Gelukkig voelden de benen goed en herstelde ik snel na de klimmetjes.

De tweede en derde dag waren behoorlijk zware klim etappes en het was dan ook een slagveld. Er werd heel hard gereden en ik was jammer genoeg niet in staat de beste klimmers te volgen. Door op mijn eigen tempo te gaan rijden heb ik geprobeerd de schade zo goed mogelijk te beperken. Op de derde dag reed de ploegleiderswagen de laatste 25km bij me om me, soms met een beetje gevloek (nee geintje Jo, ook dit werd zeer goed ontvangen, want het hielp zeker!), aan te moedigen zo hard mogelijk door te blijven rijden voor het ploegenklassement.

Al met al een 41e plek in het algemeen klassement. Voor mijn eerste klim etappekoers ben ik hier wel tevreden over. Het belangrijkste is, dat ik merk dat ik nog steeds enorm vooruit ga. Ook de ploeg functioneerde goed. Er werd goed overlegd, de bidons verdelen ging super, de sfeer was goed en ik denk dat iedereen gedaan heeft wat hij kon. Kortom, een echt team!

Ik wil nog even mijn complimenten geven aan de ploegleiding. Alles was op en top verzorgd en geregeld. Wij hoefden ons nergens zorgen over te maken. Zeker met dat warme weer waren de bidons enorm belangrijk, maar ook dit verliep vlekkeloos. Waar wij op het vliegtuig naar huis stapten moest de ploegleiding nog een behoorlijk eind rijden richting Nederland. Respect en enorm bedankt voor alles! Het wordt gewaardeerd!

Rody Kroon

Alle informatie over de koers staat hier!