De Jonge Renner-jeugd in Limburg

Op zaterdag 17 juni trok de jeugd van De Jonge Renner richting Limburg. Twintig renners in de leeftijdscategorie elf tot veertien jaar waren klaar voor de kennismaking met de Limburgse heuvels. ’s Morgens was het al vroeg verzamelen bij De Jonge Renner. Tussen 8.00 en 8.15 uur druppelden de renners en begeleiders binnen. Rond half negen werd de reis naar Limburg begonnen, onderweg haakte nog een auto aan, die was vertrokken uit Goirle. In Limburg aangekomen werden de fietsen gecontroleerd en gingen ze op pad. Rond de twintig renners. Natuurlijk begeleiding op de fiets door acht trainers/ouders sterk en drie auto’s die met spullen rondreden. Op zo’n tocht kun je natuurlijk niets aan het toeval overlaten.

De rit die ze gingen rijden? Binnen de wielerwereld heel bekend. Het laatste gedeelte van de Amstel Gold Race. Deze lus is normaal gesproken 77 kilometer, de trainers hadden hem ingekort tot 65… Meer dan genoeg voor deze mannen en vrouwen! De bekende bergen als de Cauberg, Keutenberg en misschien wel de zwaarste: de Gulperberg. In totaal waren er zo’n 900 meter aan hoogtemeters. Met voldoende begeleiders kon iedereen zijn eigen tempo rijden. Na een mooie, maar vermoeiende dag weer op weg naar huis! Sommigen sliepen al in de auto.

De afsluiting was heel gezellig in het clubhuis met een frietje en een kroket. De energie was weer herwonnen en de kinderen waren alweer druk…. De begeleiders nog even aan het rusten.

Weer een mooie dag bij De Jonge Renner. Natuurlijk is het hard trainen, maar ook de gezelligheid wordt opgezocht. Zo is het jaarlijkse uitje naar Limburg zowel leerzaam (de heuvels komen niet naar Brabant) maar vooral ook gezellig!

Link naar de foto’s van deze mooie dag in Limburg is hier te vinden!