Woensdag 21 juni was de dag van de tijdrit in de NK Wielerweken in de gemeente Montferland! Verschillende De Jonge Renners kwamen deze dag in actie!

Wederom werd er een rood-wit-blauwe trui voor onze club binnengehaald. Tussen de vrouwen die wielrennen beroepsmatig beoefenen, eindigde Minke Slingerland-van Dongen van het Textielstad- De Jonge Renner Ladies Cycling team als dertiende. Dit bleek voldoende voor de nationale titel in de categorie Elite vrouwen zonder contract! Een geweldig mooie prestatie van Minke en meteen de derde Nederlandse titel voor De Jonge Renner in anderhalve week tijd. Dat gaat helemaal prima zo!

Hieronder dan ook de mooi podiumfoto’s van Minke tussen de wereldtop in het tijdrijden!


Bij de overige categorieën werden ook mooie resultaten geboekt. Bij de nieuwelingen eindigde Hidde van Veenendaal als tiende en Jamie Prince als negentiende. Manuel Michielsen reed naar een keurige negende tijd bij de junioren. Martijn Räkers kwam terecht op plaats 28.
Bij de Elite-mannen reden Martijn Dijkstra en Michaël de Jong mee. Martijn had kort voor de start materiaalpech en ging hierdoor te laat van start en kwam niet meer tot een mooie uitslag. Michaël de Jong wel. Hij kon Tom Dumoulin en “onze” Stef Clement (zilver) niet verslaan, maar eindigde wel als vijfde Elite man zonder contract. Dat is gewoon heel goed.

Nils Sinschek deed het ook heel goed. Hij heeft op alle “hotseats” gezeten vanwege zijn zeer snelle tijd. Het podium haalde Nils uiteindelijk niet, maar de eerste jaars Belofte eindigde wel knap als zevende. Eerste renner van een clubteam! Willem Bok eindigde als 26e.
Prima resultaten dus van onze renners en rensters!

Alle uitslagen staan hier op de KNWU-site.