Woensdagavond 21 juni was de vierde “heat” in de zomeravondcompetitie van De Jonge Renner op de Warande. En “the heat” speelde de renners zeker parten, want onder tropische omstandigheden werd de koers afgewerkt. Het rennersveld is iedere week kwalitatief formidabel, maar dit keer helemaal. Organisaties als die van bijvoorbeeld een Ronde van Raamsdonksveer of Hank zouden met deze renners aan de start in hun handjes wrijven. De mannen van WV Breda, Team Munnemoat, Eetcafé d’n Brooy en andere BWF-renners en “licentielozen” kregen dit keer namelijk te maken met een aantal renners van LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner en continentale teams! Daan Meijers namens Delta Cycling Rotterdam, Bob Olieslagers (reed zijn op één na laatste koers) van Metec TKH Cycling Team en Abe Celi van het Baby-Dump Cycling Team gaven met De Jonge Renner-mannen Rody Kroon, Lars Akkermans en Bram de Kort acte de présence. Eerlijk is eerlijk, de mannen die hun wedstrijden bij de BWF of recreanten afwerken en niet in de Topcompetitie, boden flink weerstand tegen dit “Elite-gezelschap”. Zodoende kregen we een spannende zomeravondkoers op het lastige parcours rondom het zwembad!

Na wat serieuze ontsnappingspogingen reden Daan Meijers, Bram De Kort, Bob Olieslagers, Abe Celi, Rody Kroon, Valentijn Overtoom (leider klassement), Joris van Dongen, Mark Laarhoven en Rick de Vree weg van de rest van het rennersveld. Voor van Dongen en De Vree ging het helaas iets te snel, maar de rest van de kopgroep dubbelde het peloton en een deel ging zelfs nogmaals op pad in een nieuwe vlucht. Helaas reed Celi lek. Misschien kwam dat wel door een schildpad! Dit niet zo wakkere dier was namelijk weggelopen bij restaurant het Paradijs, gelegen naast het parcours, en zomaar heel brutaal de baan opgestapt! Renner Wiebe de Jong reed vol over het arme beest heen. Wiebe is sterk en bleef overeind, maar onze stoere schildpad ook! Uiteindelijk is hij door jurylid Noortje vriendelijk en met zachte hand van de baan afgestuurd en in de vijver verdwenen… Alles kwam dus goed. Gelukkig maar!

Ook vooraan in de koers kwam het goed, want Daan Meijers sloeg zijn slag met het ingaan van de laatste ronde. Solo bereikte hij de streep en kreeg even later de bloemen van rondemiss Door. Bob Olieslagers (rijdt alleen nog maar het NK Beloften en gaat dan studeren) werd nipt tweede voor de weer sterk presterende Valentijn Overtoom. Deze klasbak, uitkomend voor soms Team Munnemoat en dan weer WV Breda, behoudt uiteraard de leiding het algemeen klassement en is dus hard op weg naar de hoofdprijs aangeboden door Bike Pitstop uit Almkerk !

Woensdag 28 juni de op één na laatste race in de serie van zes zomeravondkoersen! Wees erbij, maar zeg niets te tegen de schildpad, anders komt hij misschien ook!

Alle info over de zomeravondcompetitie staat hier!

Uitslag: 1. Daan Meijers 2. Bob Olieslagers 3. Valentijn Overtoom 4. Bram de Kort 5. Rody Kroon 6. Mark Laarhoven 7. Rick de Vree 8. Joris van Dongen 9. Gijs van ’t Westeinde 10. Cas Graafmans 11. Niels Wubben 12. Wim Hofstede 13. Bas van Giessel 14. Jeffrey van den Hoven 15. Jan-Jaap van Dorst 16. Lars Akkermans 17. Pim Vermeulen 18. Izar van Gool 19. Sander Bleijenberg 20. Erik Hoevenaars.
Klassement top 10: 1. Valentijn Overtoom (39 pnt) 2. Jeffrey van den Hoven (15 pnt) 3. Joris van Dongen (15 pnt) 4. Daan Meijers (15 pnt) 5. Daaf Koemans (15 pnt) 6. Wiebe de Jong (14 pnt) 7. Rick de Vree (14 pnt) 8. Bob Olieslager (12 pnt) 9. Sjors Roosen (12 pnt) 10. Anco Verstegen (10 pnt).