Het weekend van 24 en 25 juni stond in het teken van de laatste koersen van de NK wielerweken in Montferland. Op zaterdag reden de Beloften en de Elite-vrouwen. Ook De Jonge Renner was hier volop in koers!

Bij de beloften reed Daan van Sintmaartensdijk lang mee in de kopgroep, maar helaas niet tot het einde van de wedstrijd.
Een deel van de oorspronkelijke kopgroep waarin Daan zat, werd aangevuld met “verse” mannen van achteruit en die mochten uiteindelijk strijden om de zege. Fabio Jakobsen wist zijn titel te verlengen. Namens onze mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner kwam Bryan Bouwmans als 18e, David Dekker als 26e en Youri van Iersel als 29e over de eindstreep in Montferland.

De finale van de koers bij de dames kwam live op televisie en wie zagen we daar in de kopgroep tussen professionals als Chantal Blaak, Floortje Mackaij en Anouska Koster… Minke Slingerland-van Dongen! De renster van het Textielstad- De Jonge Renner Ladies Cycling Team reed een ijzersterke koers. De wedstrijd bij de dames was een koers in de koers. Een deel van de rensters streed voor de titel Vrouwen met contract (profs) en het overgrote deel zijn rensters van een club en die gingen voor de titel Elite vrouwen zonder contract. Minke dus ook. Op karakter bleef ze volop meewerken in de aanval, loste een keer, maar kwam in de laatste ronde weer terug. Ze zorgde voor een super spannende race en iedereen gunde haar de titel. Helaas ging het bij een klimmetje toch nog mis en moest ze de rol lossen. Ondertussen waren de vrouwen van Parkhotel Valkenburg Destil aan het jagen op de kopgroep (zij wilden de titel “met contract”). Helaas werd Minke daardoor op 200 meter van de streep teruggepakt en ging een clubrenster met de titel aan de haal die heel de koers niet in beeld is geweest. Het nadeel van een koers in de koers. Toch veel respect voor Minke haar prestatie!
Het Textielstad- De Jonge Renner Ladies CT was prima in beeld geweest!

Lees hier het verslag van Ad Pertijs in BnDeStem.

Alle uitslagen staan hier op de KNWU-site.

Onderstaande foto’s zijn van Marc Bouwens. Meer foto’s van deze topfotograaf staan hier!