Na een dag vol regen en drup, was het helaas niet druk op De Warande tijdens race 5 van de zomeravondcompetitie. Slechts negen renners haalden hun rugnummers op in het clubhuis. Heel opvallend was de afwezigheid van de Chris Froome/Tom Dumoulin van deze zomeravondcompetitie: Valentijn Overtoom. Na zijn zege in de eerste koers en zijn constante optreden in de daarop volgende wedstrijden, besloot de klassementsleider nu zomaar deze avond te laten schieten en de beentjes rust te gunnen. Dat kan hem wel eens duur komen te staan, want er zijn kapers op de kust die graag de leiding in het klassement willen overnemen…

Weinig deelnemers dus, maar ieder nadeel heeft ook zijn voordeel, want zo was het meteen spannend! Er was namelijk direct sprake van een kopgroep van negen renners. Negen klasbakken die de bloemen graag mee naar hun huis wilden nemen om de steeltjes schuin af te snijden en ze in een vaasje te zetten!
Na een aantal opwarmrondjes, volgden de eerste aanvalspogingen. Joris van Dongen toonde zich daarbij regelmatig. Even leek hij samen met zijn ploegmaat Nard Louws van Eetscafé d’n Brooy uit Gilze de koers te beslissen, maar het gat werd toch dichtgereden. Even later was het wel raak, toen hij samen met een andere ploegmaat, Mark Laarhoven (“heel sneaky” na een rondje vergoeding door een lekke band op het wiel van Joris gedoken), ten aanval ging. Deze poging hield stand en Joris pakte in “een sprint á deux” de winst en zo ook de volle punten. Joris van Dongen wordt dus de grootste uitdager van Valentijn Overtoom volgende week woensdag 5 juli, Op deze avond gaat de grote FINALE plaatsvinden van de zomeravondcompetitie 2017! De strijd om de eindprijs geschonken door Bike Pitstop uit Almkerk!

Hierbij dus meteen een oproep aan alle 67 verschillende deelnemers die op één van de avonden mee heeft gedaan: kom nog één keer naar De Warande in Oosterhout en kom gezellig nog een zomeravondkoersje rijden! Na afloop met een koel drankje in de hand gezellig even napraten op ons wielerterras! Tot woensdag!

Uitslag rit 5: 1. Joris van Dongen (Gilze) 2. Mark Laarhoven (Gilze) 3. Niels Wubben (Dorst) 4. Rik de Vree (Rijen) 5. Cas Graafmans (Rijen) 6. Nard Louws (Gilze) 7. Pim Vermeulen (Gilze) 8. Wiebe de Jong (Tilburg) 9. Jeroen Stasse (Oosterhout).
Klassement: 1. Valentijn Overtoom (39 ptn) 2. Joris van Dongen (30 ptn) 3. Rik de Vree (21 ptn) 4. Mark Laarhoven (18 ptn) 5. Wiebe de Jong (17 ptn) 6. Daan Meijers (15 ptn) 7. Jeffrey van den Hoven (15 ptn)  8. Daaf Koemans (15 ptn) 9. Bob Olieslagers (12 ptn) 10. Sjors Roosen (12 ptn) 11. Anco Verstegen (10 ptn) 12. Hidde van Veenendaal (10 ptn) 13. Maikel Maas (10 ptn) 14. Bram Dissel (10 ptn) 15. Niels Wubben (10 ptn).