14e WEDSTRIJD LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE: APELDOORN

De organiserende vereniging “Bar End” had een mooi parcours aangelegd. Op het middenterrein een stevige rockgarden, gave drop-offs, korte steile klimmetjes, scherpe bochten, een zandbak en ga zo nog maar even door. De regen zorgde voor nóg meer spektakel, want door de gladde ondergrond waren er flink wat valpartijen. Ook viel op dat bij de verschillende categorieën veel materiaalpech was. Voor het publiek was het mooi om de kinderen op verschillende momenten voorbij te zien komen.

Voor De Jonge Renner kwamen Boris (categorie 2), Quinn van der Waal (categorie 5) en Pepijn van Elzakker (categorie 7) in actie. Boris was zo’n pechgeval, die moest uitstappen. Zijn ketting brak in de laatste ronde door een tak. Quinn had een goede start, zat in de middenmoot en dat was super, aangezien hij achteraan moest starten. Quinn vond de technische obstakels iets té heftig en koos voor de verschillende “chicken runs” met als gevolg dat hij veel kinderen moest laten passeren die wel voor de obstakels kozen. Quinn werd toch nog 32ste van de 37 deelnemers. Voor Pepijn was het een ander verhaal. Hij nam elk obstakel. De rockgarden ging soms niet helemaal lekker en dat z’n ketting er een paar keer afliep, werkte ook niet echt mee.

Wat erg mooi was, was de vechtlust van Pepijn in de laatste ronde en wist daardoor nog een plek op te schuiven in het totaal uit elkaar getrokken deelnemersveld. Hij werd achtste van de 34. De eerstvolgende LJC-wedstrijd vindt plaats in Appelscha op zaterdag 2 september. Zaterdag 8 juli zullen onze jongens en meiden het tegen elkaar op gaan nemen tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Kom gerust een bezoekje brengen op De Warande! Start technische proeven zijn vanaf 10.00 uur en de wedstrijden worden vanaf 12.30 uur verreden.

Voor iedereen alvast een fijne zomervakantie toegewenst namens de MTB-afdeling!