Zes zomeravondkoersen op De Warande zitten erop! Ongeveer 70 verschillende renners streden op één of meerdere avonden om de bloemen. Een mooi aantal! De laatste avond had de organisatie de hoop op een beklijvend slotduel tussen de twee kanshebbers op het eindklassement, maar helaas Joris van Dongen en Valentijn Overtoom (vakantie) bleven weg. Jammer en hierdoor was Valentijn automatisch de verdiende eindwinnaar met 39 punten van de competitie die gesponsord werd door Bike Pitstop uit Almkerk. Door de wél aanwezige deelnemers was de eindwinst dus niet meer te behalen en de strijd ging deze laatste avond “slechts” om de dagzege in de zesde etappe.

De jury en speaker zaten op scherp deze woensdagavond na dé sprint van Sagan eerder deze week in de Tour de France met de zware val van Cavendish en Degenkolb als triest resultaat. We moesten scherp toezien dat onze twaalf renners, die er deze laatste avond waren, niet dezelfde fratsen zouden uithalen als de Slowaakse brokkenpiloot! Gelukkig gebeurde dit niet en kregen we een eerlijke koers voorgeschoteld.

De mannen van TSWV De Meet uit Tilburg waren sterk vertegenwoordigd en toonden zich volop in de aanval. Er was een solo van Twan Vissers en later ook een serieuze ontsnapping van Nol van Loon met de strijdbare Rik de Vree. Na ingrijpen door de trainer van Rik, kwam uiteindelijk alles weer samen. In de finale toch een breuk in het kleine peloton! Vijf renners muisden er vandoor. Daan Meijers, crosser Niels Wubben, Rik de Vree, Wim Hofstede en Juul van de Kruijs. Zij gingen als koplopers de laatste ronden in. Anderhalve ronde voor het einde kwam er een aanval van Daan Meijers. De tegenstand moest zich gewonnen geven en Daan snelde naar zijn tweede etappezege in de zomeravondcompetitie, Een mooi resultaat voor de man van Delta Cycling, maar uiteraard ook een man van onze club!

De eindprijs gaat dus naar Valentijn Overtoom. Hij mag een cadeaubon van € 50 inwisselen bij Marco van Oord van Bike Pitstop te Almkerk. Van harte Valentijn! Volgend jaar komen we zeker terug met de zomeravondcompetitie! Wel met een aantal aanpassingen, maar dat horen jullie in 2018…! Alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers bedankt dat jullie er waren!

Uitslag rit 6: Daan Meijers 2. Niels Wubben 3. Rik de Vree 4. Wim Hofstede 5. Juul van de Kruijs 6. Nol van Loon 7. Victor van Buren 8. Sander Bleijenberg 9. Wiebe de Jong 10. Bram Dissel 11. Twan Vissers 12. Anco Verstegen.

Eindstand: 1. Valentijn Overtoom 39 ptn 2. Rik de Vree 31 ptn 3. Joris van Dongen 30 ptn 4. Daan Meijers 30 ptn 5. Niels Wubben 22 ptn 6. Wiebe de Jong 19 ptn 7. Mark Laarhoven 18 ptn 8. Jeffrey van der Hoven 15 ptn 9. Daaf Koemans 15 ptn 10. Bob Olieslagers en Sjors Roosen 12 ptn.