In de clubcompetitie en de Altena Biesbosch Ronde zat Jaap Kooijman dit seizoen al een paar keer dichtbij een mooie klassieke overwinning. Op de plaatsen twee en drie van het podium had Jaap al een paar keer plaats mogen nemen, maar op zondag 9 juli was daar dan eindelijk de welverdiende overwinning voor hem in de Midden-Brabant Poort Omloop met start en finish in Gilze. Niet zomaar een koersje dat hij won, nee het werd een overwinning in een UCI 1.2 koers met bijna 200 renners, behorende tot o.a. nationale en internationale continentale teams, aan het vertrek. Niet slecht voor een renner van een “clubploegske” als die van ons! We mogen zelfs spreken van één van de meest aansprekende overwinningen van de laatste jaren binnen Wv De Jonge Renner. Een zege waar de mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner trots op mogen zijn!

Namens De Jonge Renner reden vandaag Lars Akkermans, Paul Cremers, Pim Erren, Dick Janssen, Jaap Kooijman, Djoerd van Dessel, Ramon van Bokhoven en Youri van Iersel.
Reeds in de tweede van de vijf grote omlopen ontstond een kopgroep van achttien renners. Jaap Kooijman zat mee namens Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. Omdat veel teams in deze aanval vertegenwoordigd waren met sterke renners, stokte de achtervolging in het peloton en kon de kopgroep weglopen naar een mooie voorsprong. In de finale op de plaatselijke omlopen reed Jaap met nog zes metgezellen weg bij de leidersgroep en er volgde een super spannende sprint die Jaap dus won voor de Engelsman Rory Townsend en de Duitser Alexander Krieger. Het gehele team van De Jonge Renner verzamelde zich spoedig na afloop bij het podium voor de huldiging van de winnaar. Bloemen, kussen van de rondemissen en een champagnedouche van het team maakte het feest compleet! Inclusief de eerdere mooie prestaties van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner dit jaar, smaakt deze overwinning zeker naar meer. Het seizoen is gelukkig nog lang. Op naar nog meer DJR succes!

Ook in de pers was er veel aandacht voor de mooie overwinning van Jaap, bijvoorbeeld in BnDeStem een artikel van verslaggever Thijs Roelen. Ook op Cycling Online een foto en uitslag!

Uitslag op de KNWU-site staat hier.