Op zaterdag 8 juli vonden de MTB-clubkampioenschappen van DJR plaats op het terrein van De Warande.

In de week voorafgaand was er al heftig gestreden in de verschillende tijdritten. Niemand wist wat zijn of haar uitslag was, dus dat maakte het nog extra spannend. Want spannend was het voor veel jeugdleden die niet eerder een wedstrijdje hadden gereden.

De MTB wedstrijdcommissie had er flink werk van gemaakt. Zaterdagochtend begonnen we met een technische vaardigheden proef. Daar hadden de meesten goed op geoefend en voor volgend jaar weten ze waar ze nog extra op moeten trainen. Elke categorie had z’n eigen moeilijkheidsgraad. Van bunny hop, tot surplace en van met losse handen rijden tot een klein cirkeltje draaien op de MTB etc. etc.

De hele week was er door parcoursbouwer Kevin van der Hamsvoord en met hulp van verschillende ouders, aan het parcours gewerkt. Het lag er piekfijn bij. Een route om helemaal op stuk te gaan, wat de meesten dan ook deden. Voor alle categorieën waren genoeg uitdagingen. De einduitslag bestond uit de tijdrit en technische vaardigheden samen plus de wedstrijd. Het bleef dus tot de prijsuitreiking spannend wie er in zijn/haar categorie gewonnen hadden. Behalve bij de mannen en vrouwen 16+, zij hoefden alleen maar de wedstrijd te rijden. Totaal deden er 36 deelnemers mee en was het de hele dag een drukte van belang bij en rondom het clubgebouw.

Begin van de middag werden de wedstrijden gereden en gestart met de jongste categorie 7-8 jaar. Er werd flink gestreden. Als einduitslag werd Boris eerste, Jesper van Lin tweede en Milan van der Hamsvoord derde. Maud Gielen was de eerste en het enige meisje. Daarom kreeg ze ook een medaille.

In de categorie 9-10 jarigen was het erg spannend. Sem Albers betrad het hoogste treetje, Victor van der Velden werd tweede en Tijmen de Zwart derde. In de categorie 11-12 jarigen werd Rowan van Oord eerste en Quinn van der Waal, die sinds kort ook wedstrijden is gaan rijden in de landelijke jeugdcompetitie, werd tweede. Derde werd Laris Verschuren. In categorie van 13-14-15 jarigen, werd Pepijn van Elzakker afgetekend eerste, Bart Branderhorst werd tweede en Sem Kroonen derde.

Bij de dames 16+, won de jongste vrouw Zoë Kroonen en de oudste vrouw Petra Peeters werd tweede. Katja Wittens wist derde te worden. De heren 16+ hielden het tot het laatste moment spannend. De strijd ging tussen Joey Adriaansen en Patrick Kroonen. Joey won, Patrick werd tweede en Jeroen de Zwart kwam als derde over de streep.

Alle deelnemers kregen een paar rode Lawi sokken als aandenken mee met dank aan Katja Wittens die dat goed geregeld had. Degene die op het podiumstonden, gingen ook met een mooie trofee naar huis. Dank ook aan onze prachtige ronde-miss Tess Kemps.

Jan van Elzakker had geregeld dat de kinderen bij de Warande mochten gaan zwemmen. De kaartjes werden door het zwembad gesponsord. Alle kinderen maakten er dankbaar gebruik van. Ondertussen werd de BBQ voorbereid. Onder leiding van Jeroen de Zwart werd er van alles klaar gemaakt. Een aantal ouders had zelf een lekkere salade gemaakt.

Op deze, inmiddels traditionele wijze, luidden we de zomervakantie in.

De eerst volgende training is maandag 28 augustus. Iedereen een heel fijne vakantie toegewenst!