Op zaterdag 9 september sloot de jeugd van De Jonge Renner traditioneel het wegseizoen af. Niet alleen met een wedstrijd om te bepalen wie zich een jaar lang clubkampioen mag noemen, maar ook met een BBQ voor het hele gezin en natuurlijk het kamp voor de jeugd zelf.

Om 14.00 uur werd er verzameld in het clubhuis van De Jonge Renner. Startnummers uitgedeeld en natuurlijk even warm rijden. Precies op tijd hield het op met regenen. Een mooi deelnemersveld met ervaren renners, maar gelukkig ook met renners die nog niet zo lang lid zijn en de clubkampioenschappen een mooie eerste wedstrijdervaring vinden. Er werd begonnen met categorie 1 t/m 4. Deze startten om de 15 seconden. De renners van Categorie 1 reden vier rondes. Hier gingen de renners meteen ieder hun eigen weg. Jikke van der Meulen pakte de overwinning. Tom Weevers reed naar een tweede plaats en Pleun de Jong de derde.

Dan Categorie 2. Hier pakte Ruben Boers de titel. Jorey Schellekens kwam als tweede over de finish en de zichtbaar genietende Kolcho Jongenelen als derde. Kolcho kwam elke ronde glimlachend over de finish. Bij categorie 3 ook een individuele rit voor de renners. Jelle Dekkers kwam als nummer één over de finish. Bram van Dun als tweede en Wytske van Es een trotse nummer drie. In categorie 5 kwamen vijf renners aan de start en sommigen ook met al wat meer wedstrijdervaring. Dat kun je zien, want renners gaan naar elkaar kijken en het wordt dan ook een tactische race. Niels Rijksen fietst nog niet zo lang en moest dus genoegen nemen met plaats vijf. De overige vier lieten het aankomen op een sprint. De fotofinish gaf aan dat Denley van Wijnbergen als eerste over de finish kwam. Heel kort gevolgd door Jari Prins. De derde plaats op het podium werd ingenomen door Victor Hugo Brenders. Net naast het podium na de sprint Raf de Caluwe.

Dan een kleine pauze. Even de mogelijkheid geven aan Categorie 5/6/7 om zich warm te rijden. Een gezamenlijke start van categorie 6/7 en 15 seconden daarna categorie 5. Ook categorie 5 reed een tactische race. Colin Melis maakte zijn debuut en reed een solide race in zijn eentje (één ronde zelfs nog meerijdend in de snelle groep van categorie 7) naar een vijfde plaats. Ook hier een eindsprint voor de podiumplaatsen. Uiteindelijk op plaats één Hidde Swart, plaats twee Matthijs Bink, plaats drie Annelin Roelands en op vier Joey Welling. In categorie 6 helaas maar twee renners. Jari Prins en Yorick Brethouwer. Deze renners kennen elkaar al lang en rijden vaak samen wedstrijden. Beide wisten ze wat hun te doen stond om te winnen. Jari wist dat hij sneller zou zijn in de eindsprint en Yorick wist dat hij moest ontsnappen. Dat laatste lukte niet en Jari Prins kwam dus als overwinnaar over de finish. In categorie 7, renners die hun laatste wedstrijd bij de jeugd aan het rijden zijn, ging het lang rustig, na een demarrage. Jeremy Melis, Moreno Tak en Sven Mulder lieten Sam Oosterholt, Bart Rutten achter en gingen in de laatste rondes uitmaken wie er clubkampioen ging worden. In de eindfase nog een lekke band voor Moreno die snel vervangen werd. Zo gingen ze met z’n drieën aan voor de eindsprint. Deze werd door Jeremy gewonnen, net voor Moreno en Sven. Bart ging als vierde over de finish en Sam als vijfde. Daarmee waren de eerste prijzen verdeeld. Het feest ging door…

Natuurlijk even douchen, maar daarna “de petje op! petje af! quiz”. Hier is eigenlijk de grootste (wissel)beker te winnen en die ging naar Jelle Dekkers. De BBQ werd aangestoken. Het was gezellig met niet alleen de renners, maar ook met de broertjes, zusjes en ouders. De honger gestild konden de ouders naar huis en kon het kamp beginnen. Dat bleef nog lang onrustig/gezellig levend stratego. De late BBQ om de “restjes” op te maken en natuurlijk het bijkletsen tot een uurtje of drie. ’s Morgens een heerlijk ontbijt om daarna te zwemmen bij onze goede buren van Zwembad De Warande!

De foto’s van de clubkampioenschappen zijn hier te vinden!