Vorige week kwamen onze mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner volop in actie! Een dubbelprogramma met de twee belangrijkste koersen van het jaar, namelijk Olympia’s Tour en het Finaleweekend Clubcompetitie in Ureterp. We mogen wel stellen dat deze koersen tot fantastische successen hebben geleid.

In Olympia’s Tour pakte namelijk David Dekker in rit 1 de trui van de beste renner, die uitkomt voor een clubteam. Deze trui gaf hij door zijn constante presteren niet meer af! Zes dagen lang mocht hij na de etappe een nieuw schoon lichtblauw truitje komen ophalen bij de rondemiss. Een knappe prestatie en leuk om dagelijks zo in de spotlights te staan! De meeste etappes eindigden in een pelotonsprint waarin vooral onze snelle mannen als David, Ramon van Bokhoven en Paul Cremers zich toonden. Ook de andere mannen van het team, Bryan Bouwmans, Willem Bok en Nils Sinschek reden de sterk beste etappekoers, met vooral continentale teams aan het vertrek, keurig uit.
De uitslagen per etappe zijn hier te vinden op de site van de KNWU.

De klapper van de wielerweek volgde in het Finaleweekend Clubcompetitie in Ureterp. Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner ging er zaterdag heen als trotse koploper in het ploegenklassement en ook het individuele klassement met Jaap Kooijman was in Brabantse handen. Op zondagavond vertrokken de mannen weer terug naar Oosterhout met beide prijzen definitief op zak! WV De Jonge Renner was namelijk na een omlopenkoers, ploegentijdrit en criterium de grote winnaar geworden van de Clubcompetitie en mag zich een jaar lang “Beste club van Nederland noemen”! Een prestatie waar het hele team trots op mag zijn! Om de Clubcompetitie te winnen moet er namelijk over een heel wielerjaar gezien in koersen op verschillend terrein constant gepresteerd worden. Dat hebben ze zeker gedaan!
David Dekker won de Omloop van de Hoeksche Waard en Bram de Kort werd er vijfde, Nils Sinschek vierde en Jaap Kooijman vijfde  in de Hel van Voerendaal, de ploegentijdrit werd gewonnen, Jaap Kooijman derde in de Acht van Noorderveld, David Dekker zevende in de Omloop van de Kerspelen en derde in de Parel van de Veluwe, Daan van Sintmaartensdijk zesde en Ramon van Bokhoven negende in de Zuid Hollandse Eilanden, Jaap Kooijman derde in de Grote Omloop van de Veenkoloniën. Een vracht aan punten werden er dus gepakt polder in, polder uit en heuvel op, heuvel af!

Als bewijs dat ze het beste team waren deze Clubcompetitie, werd zondag in Ureterp de ploegentijdrit gewonnen voor WPGA en WV West-Frisia. Jaap Kooijman eindigde als vijfde in het afsluitende criterium en stelde meteen zijn overwinning in het individuele klassement veilig. Overigens werd de afwezige David Dekker derde in het U23 klassement.

Na afloop was er champagne en die smaakte best! Nu op naar het einde van het wielerseizoen met uiteraard nog een thuiswedstrijd: de Ronde van Midden-Brabant! We wensen Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner veel succes!

Onderstaande prachtige foto’s van het finaleweekend zijn van fotograaf Joris Knapen (site van Clubcompetie.nu).