Op woensdag 6 september is op ons clubparcours De Warande het sponsoromnium verreden. Een aantal fanatieke de Jonge Renner-sponsors toonden, samen met twee “De Jonge Renner”-professionals, hun talenten op de fiets. Daan Meijers van Delta Cycling Rotterdam en Jeroen Meijers van Team Roompot– Nederlandse Loterij reden als ambassadeurs van onze club graag mee in het sponsoromnium.


We begonnen met een tijdrit waarin Coen Plompen (in het shirt van Dreamland) de tweede tijd noteerde kort achter Daan Meijers. Jeroen Meijers had net 160 kilometer getraind en dat merkte hij in de tijdrit op het lastige parcours inclusief “mini-col”. Een enkele deelnemer reed noodgedwongen zelfs twee keer een tijdrit, omdat de jury niet de stopwatch, maar de timer-functie had geactiveerd. Die knopjes zitten ook verdraaid dichtbij elkaar op een IPhone…

Uitslag van de tijdrit:

 1. Daan Meijers 1.43.06 min.
 2. Coen Plompen 1.45.96 min.
 3. Jeroen van Geel 1.46.27 min.
 4. Patrick Kroonen 1.46.71 min.
 5. Ludy Reijnders 1.46.96 min.
 6. Jeroen Meijers 1.48.78 min.
 7. Ronald Krijnen 1.51.13 min.
 8. Sander van Wanrooij 1.52.53 min.
 9. Robert Schoormans 1.56.54 min.
 10. Frank Eikhout 1.58.23 min.
 11. Cees Vermeulen 1.58.80 min.
 12. Chris van der Waarden 1.59.00 min.

Na de tijdrit een spannende afvalrace waarbij het er fel aan toe ging. De hele trukendoos bij de renners ging open om telkens maar niet af te willen vallen. Uiteindelijk bleven de gebroeders Meijers over met Patrick Kroonen van B&V Partners in Veiligheid. Patrick deed hiermee een goede zaak voor het eindklassement. Daan versloeg Jeroen in een felle gebroederlijke eindsprint.

Tot slot een rit in lijn waarin de mannen van Party Service Vermeulen, Oak & Morrow en SMS Metaal Service zich roerden. Ook Chris van der Waarden van Biemans Makelaardij & Assurantiën gooide zo nu en dan stevig de knuppel in het hoenderhok. Uiteindelijk werd het een sprint waarin Coen Plompen en Ronald Krijnen hun meerdere moesten erkennen in Patrick Kroonen. Hij won namens B&V Partners in Veiligheid ook meteen het eindklassement. Na de rit volgde nog een korte toespraak van voorzitter Theo Hanegraaf en waren er bloemen voor de mannen op het podium. De avond werd voortgezet in het clubhuis met lekkere hapjes van Party Service Vermeulen. Die smaakten prima na een avondje pittig koersen! Volgend jaar een nieuw omnium! De training daarvoor kan beginnen!


De sponsorcommissie wil de aanwezige sponsoren, Daan en Jeroen Meijers bedanken voor de leuke sportieve avond samen op De Warande. Party Service Vermeulen, enorm bedankt voor de lekkere hapjes!

Klik hier voor mooie foto’s (fotograaf Marc Bouwens) van het sponsoromnium.