De junioren van WV De Jonge Renner krijgen in 2018 te maken met een ambitieuze nieuwe ploegleider, namelijk Daan Meijers uit Dongen. De geboren Tilburger zal nog een paar wedstrijden op de koersfiets zitten en beëindigt waarschijnlijk na het NCK te Dronten zijn wielercarrière. Daan is natuurlijk een man van onze club, maar komt de laatste drie seizoenen uit voor het continentale team Join-S – De Rijke (2015 t/m 2017). Sinds dit jaar onder de naam van Delta Cycling Rotterdam. “Ik wil me verder ontwikkelen als trainer/coach. Dat gaat makkelijker als niet-actieve renner. Nu ik bij De Jonge Renner die kans krijg om mezelf daarin verder te ontwikkelen, wil ik daarvoor gaan”, geeft Daan aan als reden om te stoppen als coureur.

Hoewel Daan pas 26 jaar is, heeft hij al een mooi palmares bij elkaar gereden. Hij kwam naast Join-S – De Rijke/Delta Cycling Rotterdam ook uit voor Parkhotel Valkenburg Cycling Team (2010 t/m 2012), Cyclingteam Jo Piels (2013) en in 2014 voor BELKIN- De Jonge Renner. In het mooie shirt van onze vereniging behaalde hij zijn eerste zeges in klassiekers. Hij wist te winnen in de Ronde van Groningen en de Grote Omloop van de Veenkoloniën. Bij Cyclingteam Join-S – De Rijke behaalde Daan volgens eigen zeggen zijn mooiste overwinning: in 2015 zijn thuiswedstrijd de Ronde van Midden-Brabant. In 2016 was er winst in de Kernen Omloop Echt-Susteren en GP Bavay (Frankrijk). Ook dit jaar reed hij sterk met een overwinningen in de 7e rit en het puntenklassement in de Ierse etappekoers An Post Rás en het criterium van Zundert. Een mooie erelijst, die de meeste renners niet bij elkaar fietsen. 

Op dit moment traint Daan al een aantal jonge renners binnen de vereniging. Nieuwelingen, junioren en een aantal beloften maken gebruik van zijn trainingsschema’s. Vanaf 2018 gaat hij dus de junioren als ploegleider begeleiden. Hij neemt deze taak over van zijn partner Noortje de Kort. Daan heeft een duidelijke visie over zijn functioneren als ploegleider in het nieuwe seizoen: “Mijn plan voor de junioren is om ze vooral veel zelf aan het denken te zetten over de keuzes die ze in de koers en daaromheen maken. Stukje bewustwording van de gevolgen daarvan in zowel positieve als negatieve zin. Maar het belangrijkste is om er vooral een gezellig en respectvol jaar van te maken, waarin iedereen zich kan ontplooien.” Zelf blijft Daan zeker nog fietsen, maar dan om de trainingen te begeleiden. Een buikje in een De Jonge Renner-wielershirt zullen we de komende jaren dus niet gaan ontdekken.

We wensen Daan veel succes in zijn rol als ploegleider en bovendien een mooi klassiek afscheid in de Ronde van Midden-Brabant aanstaande zondag in Dongen!