Zaterdag 30 september kwamen zowat alle wielerverenigingen van Nederland samen in Dronten. Door polders en over dijken in Flevoland streden deze verenigingen met één of soms wel vier teams in een ploegentijdrit om de Nederlandse Clubkampioenschappen (NCK). Een wielerfeest bij uitstek met zo’n 200 teams en 1000 deelnemers die in actie komen. De Jonge Renner deed mee in categorie D (jeugdrenners), B (nieuwelingen/junioren) en A (Elite/Beloften). De deelname van een damesteam was helaas door omstandigheden niet gelukt dit jaar. Volgend jaar zeker een nieuwe kans!

De jeugdrenners waren als eerste aan de beurt en met succes! Nog in droog weer mochten ze als allerlaatste ploeg van start gaan in categorie D, want ze verdedigden hun titel van 2016. Roan Konings, Jeremy Melis, Sven Mulder en Moreno Tak deden het ook dit jaar heel goed, want ze reden naar een tweede tijd achter WV Schijndel. Een knappe prestatie en ze mochten dus naar het podium voor de huldiging! Volledige uitslag, klik hier!

Inmiddels vielen de eerste druppels uit de lucht en was het tijd voor de nieuwelingen/junioren in categorie B. De afgelopen weken waren Hidde van Veenendaal, Martijn Räkers, Wessel Verschueren en Manuel Michielsen klaar gestoomd voor deze klus. In de polders langs de A27 bij Oosterhout was er getraind onder begeleiding van Daan Meijers en Noortje de Kort. Dit harde werken leverde met een gemiddelde snelheid van 46.961 km/u een heel keurige vijfde plaats op. UWTC De Volharding pakte de overwinning. Volledige uitslag categorie-B staat hier.

Inmiddels was het harder dan hard gaan regenen en kwamen tot slot van deze mooie wielerdag de Elite/beloften in actie in een ploegentijdrit over 52 kilometer. Een eis om mee te doen bij een club is een lidmaatschap. Onze vereniging heeft de beschikking over een ruime keuze aan professionals, die als club WV De Jonge Renner op hun licentie hebben staan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog onze sterke mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. De profs hebben natuurlijk ook nog hun wedstrijdprogramma bij hun eigen team, maar Stef Clement en Daan Olivier van LottoNL-Jumbo hadden veel zin en de mogelijkheid om een dag voor hun vereniging te knallen in Dronten. Daan Meijers (Delta Cycling Rotterdam) en Robbert de Greef (Baby Dump CT) en onze “eigen mannen” Martijn Dijkstra en Nils Sinschek (eerste jaars belofte-renner) maakten het team compleet. Ondanks een super snelle tijd van 1 uur en 44 seconden, zat de overwinning er helaas niet in. Wederom was het UWTC de Volharding dat won. Zij hadden ook kleppers in hun team, zoals Jos van Emden en Wilco Kelderman. Niet de minsten natuurlijk. Op deze zilveren medaille mogen de mannen toch heel trots zijn! De volledige uitslag staat hier!

Tot slot nog een opvallend feit! Clubicoon Wim van Dongen was voor het 49ste jaar onafgebroken aanwezig bij het NCK. Hij deed dit als ploegleider, bestuurslid van de club en de laatste jaren als fanatiek supporter! Op naar de 50 in 2018. Hoe bijzonder is dat! Dit verdient bovenstaande foto van Wim op de site!

Onderstaande foto’s zijn van fotograaf Marc Bouwens! Meer foto’s van Marc zijn hier te vinden.