Ryan Kamp, junior van WV De Jonge Renner, is als vierde geëindigd tijdens het EK Veldrijden in het Tsjechische Tábor.
Een knappe prestatie natuurlijk van Ryan, die inmiddels ook bovenaan staat in de “UCI-ranking Junior-Men”. Dit betekent dat hij met zijn prima resultaten dit seizoen (naast mooie ereplaatsen, winst in Eeklo, Dordrecht, Gieten, Woerden en Ruddervoorde) zich de beste crosser mag noemen bij de junioren-categorie.

Hieronder een verslag van het EK, dat op de website van zijn supportersclub staat:

Wat was het spannend in het Tsjechische Tábor tijdens het EK veldrijden voor Junioren. Ryan had zijn start niet gemist en was als eerste het veld in. De eerste ronde was het dan ook onze Raamsdonksveerse trots die het peloton met veldrijders aanvoerde. Totdat de sterke Zwitser Loris Rouiller de kop overnam en direct een gaatje sloeg. Ryan moest in de achtervolging met de Nederlandse Tsjech Tomas Kopecky. Toen ook Kopecky over Ryan heen ging, kwam Ryan in een lastig parket. Achtervolgd door Pim Ronhaar en twee Britse junioren blijft Ryan heel lang uitzicht houden op een podiumplaats totdat een val vlak voor de laatste doorkomst bij de finish roet in het eten gooide. Ryan werd bijgehaald door Ronhaar en de Brit Ben Tulett, waarbij deze laatste Ryan nog voorbij reed voor de derde plaats. Ryan werd uiteindelijk vierde, maar mag toch trots zijn op een sterke prestatie.

“Tot het moment van de val had ik het idee dat ik de sterkste in koers was en dat ik de kloof kon dichten op de twee vooraan. Maar die val en het feit dat Tulett juist sterk kwam opzetten, was achteraf niet goed voor de moraal. Voor mij is het nu kwestie van deze teleurstelling verbijten, want ik had goede hoop op succes hier. En dan de knop omzetten richting de andere crossen en het volgende hoofddoel: het NK.”

Uitslag:

  1. Loris Rouiller (Zwi)
  2. Tomas Kopecky (Tsj)
  3. Ben Tulett (GBR)
  4. Ryan Kamp (NED)
  5. Pim Ronhaar (NED)