Een aantal van onze renners zijn actief in de West Brabantse Veldrit Competitie (WBVC). Een leuke competitie met veel deelnemers in de verschillende categorieën. Het eindklassement wordt opgemaakt na twaalf wedstrijden met crossen die telkens op een andere plaats in het West Brabantse land plaatsvinden. In de uitslagen zien we in de top tien regelmatig een aantal mannen van WV De Jonge Renner terug.

Hankenaar Jari Prins wist te winnen in vijf van de zeven reeds verreden crossen bij 11-12 jarigen. Dat is niet mis natuurlijk! Hij won in Kruiningen, Oud-Gastel, Schijf, Etten-Leur en afgelopen weekend in Galder. In het tussenklassement staat hij tweede met 350 punten. Koploper is Axel Roks (Wv Breda) die 390 punten heeft verzameld. Ook Hidde Swart uit Oosterhout doet het goed in deze categorie met vrijwel telkens een top vijf notering. Hij staat in het klassement nu op een vierde plaats met 294 punten.

Stan van den Bergh had een prima start van de competitie bij de 15-16 jarigen. Voor hem was er winst in Kruiningen en Rucphen. In het tussenklassement staat Stan zesde.

Bij de categorie A17+ is Beloften-renner Lars Akkermans de trotse dragen van de leiderstrui. Hij heeft nog geen cross gewonnen, maar is telkens wel heel regelmatig in zijn uitslagen. Een tweede plaats in Bergen op Zoom is zijn beste resultaat, maar buiten de top zes finishte Lars tot nu toe niet in de eerste zeven crossen.

Mooie uitslagen dus die onze De Jonge Renner mannen bij elkaar fietsten. De komende crossen in Huijbergen, Woensdrecht, Breda, Etten-Leur Noord en Rijsbergen gaan we zeker volgen. Op naar meer mooie resultaten! Alle info en uitslagen zijn hier te vinden!

Foto’s Lars Akkermans komen van de site http://www.wbvc.nl/ en zijn gemaakt door Ruud Jacobs.