Zondag 3 december was er weer een WBVC-veldrit. Deze keer op het clubparcours van WV Breda.
En weer waren er mooie resultaten van De Jonge Renner-mannen te noteren. Onder andere de winst voor Jari Prins. Zijn zegeteller is niet te stoppen deze crosswinter!


Bij de categorie 11-12 jaar deden Victor-Hugo Brenders, Hidde Swart, Lars en Jari Prins mee namens WV De Jonge Renner (DJR). Bij de start was iedereen goed weg en Jari ging als tweede het veld in. Victor-Hugo en Lars moesten helemaal achteraan starten, maar reden meteen een pak concurrenten voorbij. Jari en zijn grote concurrent voor het klassement, Axel Roks, reden meteen vol gas bij de rest weg. Daarachter had Hidde helaas pech. Hij viel hierdoor wat terug in de wedstrijd. Samen met Victor-Hugo, die snel was opgeschoven, reed hij toch weer naar voren. Lars reed daarachter een mooie wedstrijd en schoof ook steeds verder door. Jari probeerde Axel meerdere keren te lossen, maar dit lukte niet door het verraderlijke parcours. Toen ze echter bij het begin van de laatste ronde het veld weer in reden, pakte Jari resoluut de kop en trok vol door, waardoor Axel fouten ging maken. Jari sloeg een gaatje van tien meter, trok vervolgens nog een keer vol door en Axel zou hem nooit meer zien. Zodoende pakte Jari zijn achtste overwinning in de WBVC-series! Een resultaat om trots op te zijn. Hidde en Victor-Hugo eindigden na een knappe race als zesde en zevende. Lars kwam moegestreden als nummer 22 over de finish.
Voor alle DJR-ers een mooi resultaat in een veld van maar liefst 34 deelnemers! Jari staat nu 25 punten achter op leider Axel Roks, maar mag zijn twee slechtste resultaten nog wegstrepen, waardoor hij nu met zijn acht overwinningen uit tien wedstrijden virtueel de leider is in deze competitie.


Foto:
Facebook Stan van den Bergh.

Bij de categorie 15-16 jaar was er een podiumplaats te noteren voor Stan van den Bergh. Hij eindigde als derde. Een keurig resultaat weer van Stan. Jamie Prince werd achtste, Hidde van Veenendaal elfde en Robin van Oirschot vijftiende.


Foto: website http://www.wbvc.nl/.

Ook in de categorie A17+ hebben we nog altijd Lars Akkermans die de leiderstrui mag dragen vanwege zijn prima resultaten in de verreden crossen. Dit keer werd Lars zesde. Wessel Verschueren, ook van DJR, werd elfde. De Belg Seppe Bekaert won de wedstrijd. In het tussenklassement heeft Lars 50 punten voorsprong op Hans van den Bogaert uit Halle-Kempen (B).

Er resten nog twee wedstrijden voor deze competitie. Komend weekend wordt er in Etten-Leur gestreden en de week erop de finale in Rijsbergen. Alle DJR-deelnemers enorm veel succes!