Maaike Brandwagt van het Textielstad- De Jonge Renner Ladies Cyclingteam is heel actief op de wielerbaan. Ze behaalde onlangs een Nederlandse titel in de ploegenachtervolging. Dat is heel knap uiteraard! Hieronder doet Maaike verslag van haar ervaringen van haar NK op de baan.

Nederlands kampioenschap ploegenachtervolging

Negentien november was het dan zo ver, het Nederlands Kampioenschap ploegenachtervolging op de baan in Apeldoorn. Samen met Marjolein van het Geloof, Tessa Dijksman en Phaedra Krol vormden we een team. We hadden een aantal keer met elkaar getraind en dat verliep meteen al vrij goed. Op de dag van het NK moesten we eerst een kwalificatie tijd neerzetten, hierbij reden wij de tweede tijd waardoor we door gingen naar de finale, voor goud en zilver. Tijdens de finale gingen onze tegenstanders erg hard van start, waardoor ze al snel erg voorliepen op ons. Wij hadden als plan om constant te rijden en op het laatste te versnellen. Doordat wij op het laatst gingen versnellen, liepen de tijden bijna weer gelijk en maakten wij in de slotronde het verschil en wereden wij zijn Nederlands kampioen ploegenachtervolging vrouwen 2017/2018!

Nederlands kampioenschap Derny

Op 2 december reed ik het Nederlands kampioenschap Derny in de prachtige Omnisport-hal te Apeldoorn. Hierbij reed ik met gangmaker Leo Adegeest. Wij hadden hier samen goed op getraind en daarom keek ik hier ook erg naar uit. Tijdens het NK Derny moesten wij eerst een kwalificatie rijden. In mijn serie gingen er vier door naar de finale. De kwalificatie verliep goed waardoor ik naar de finale ging, later op de dag. Toen was het tijd voor de finale. Ik werd geloot op plek vijf. We gingen van start en het tempo ging gelijk omhoog en is nooit meer naar beneden gegaan. Het ging erg hard waardoor opschuiven erg moeilijk was. Na een zware wedstrijd ben ik geëindigd op een zesde plek op mijn eerste Nederlands kampioenschap Derny.

Mooie resultaten dus van Maaike. Prestaties om trots op te zijn!
We blijven Maaike zeker volgen. In de laatste week van 2017 zijn er in het sportpaleis Alkmaar wederom Nederlands kampioenschappen op andere baanonderdelen.