De vrouwen van het Loving Potatoes – De Jonge Renner Ladies Cycling Team zijn goed op dreef! Over de grens in de Ronde van Haspengouw was er winst voor Tessa van der Velden en in de wielerronde van Uden was er een tweede plaats te noteren voor Ymke Stegink. Bovendien werd Jet Wildeman daar vijfde. Knappe resultaten dus!

Zaterdag 12 mei reed het team in de 7 Dorpenomloop Aalburg tijdens het Marianne Vos wielerfestival. Daar werd goed meegestreden en leken mooie ereplaatsen op de streep te wachten. Echter was er in de straat voor de finish een valpartij waardoor een aantal rensters opgehouden werden. Jet Wildeman werd nog wel 25e en Anouk Rijff 33e. Mooie foto’s van de koers, gemaakt door fotograaf Marc Bouwens zijn hier te vinden.

Tessa van der Velden pakte dus de winst in de proloog van de Ronde van Haspengouw! Zij schreef haar ervaringen samen met de andere rensters Berdine Bakker en Doris de Rooij op in onderstaand leuke verslag!

Afgelopen weekend stonden Berdine, Doris en ik namens het Loving Potatoes- de Jonge Renner Ladies CT aan de start van de tweedaagse in
Haspengouw in België. De wedstrijd bestond uit een proloog en een kleine omloop op zaterdag. De dag erop een grote omloop in de buurt van Sint-Truiden.

Zaterdag begon meteen goed in de stralende zon met een proloog van 3,2 kilometer met twee klimmetjes in Groot-Gelmen. We zijn er alle drie volle bak ingevlogen, wat resulteerde in een mooie overwinning voor mij met maar liefst twee seconden verschil op de nummer twee! Dit betekende dat ik dezelfde dag in de omloop mocht starten in de knalroze leiderstrui. Het was een omloop over hetzelfde parcours als de proloog. In het begin van de wedstrijd werden er wat speldenprikken uitgedeeld en de leiderstrui werd goed in de gaten gehouden. Uiteindelijk kwam een kopgroep los met namens De Jonge Renner Doris, die voor de bergtrui punten ging. Berdine en ik zaten hierdoor op rozen in het peloton. Helaas werd Doris betrokken bij een valpartij, waardoor de ploeg weer vol aan de bak moest. Berdine heeft, met keihard werken en wat hulp van mij, het gat met de kopgroep van 50 naar vijftien seconden terug weten te brengen. Bovendien zette Berdine me af voor de sprint, waardoor ik derde werd in de pelotonsprint en als negende finishte.

Zondag was de start in de stromende regen, maar dat maakte de wil om te koersen er niet minder om. In de ronde van zeven kilometer zat een klimmetje. Ondanks vele pogingen kwam er geen kopgroep weg en hielden voornamelijk Restore en Ahoy de deur goed dicht, waardoor de wedstrijd eindigde in een massasprint met een mooie achtste plek voor Berdine en een elfde plek voor mij. In het eindklassement werd ik zesde, Berdine veertiende en Doris 31e. Kortom: een supermooie wedstrijd waarbij we weer veel geleerd hebben!

Tessa van der Velden

Andere leuke feitjes om te melden is dat de ploegleiderswagen van nieuwe bestickering is voorzien door Cornelissen Reclame. De auto heeft hierdoor een mooie nieuwe look gekregen en dat leverde al vele positieve reacties op bij de koersen! De Apex-fietsen zijn ook bestickerd en voorzien van super leuke Potatoes spreuken. Ook hebben de rensters van de ploeg een Instagram Takeover. Iedere week zijn er twee nieuwe rensters die het account beheren. Neem hier een kijkje op het Instagram-account en volg de rensters online!

Wil je het team eens aanmoedigen bij één van de vele koersen die ze rijden, bekijk dan via deze link het wedstrijdprogramma!