Onderstaand leuke verslag is geschreven door onze renster Tessa van der Velden en mooie foto’s van fotograaf Jan Stultjens zijn HIER te vinden.

Vorige week stond het damesteam van Loving Potatoes aan de start van de BeNeLadies Tour, een UCI 2.1 meerdaagse met veel toppers als Marianne Vos en de grote worldtour ploegen aan de start. Ons dreamteam bestond uit Berdine Bakker, Linda ter Beek, Robin Driehuijs, Veerle Goossens, Dominique van der Stelt en Tessa van der Velden. Door de Belgische wedstrijdleiding werden we al snel omgedoopt tot “de schattekes van patattekes” en ze vonden ons een sympathiek ploegske. (Volgend jaar weer, beloofden ze ons!)

Donderdag begon met een proloog in ons eigen Oosterhout. Onder luid gejuich van het thuispubliek mochten we van start en wisten we ons goed te handhaven tussen al het geweld. In de voorafgaande funklasse tijdrit zagen we ook al veel ander ploeggenootjes een snelle tijd neerzetten, gaaf om hier met zoveel meiden van de ploeg te zijn!
Daarna was het snel naar de ouders van Renske, waar we mochten logeren voor drie nachten. Daar kregen we elke avond heerlijk en gezond eten voorgeschoteld van Renske en werden we wakker ’s ochtends wakker door het pittoreske geblaat van het huisschaap van de ouders van Renske.

Vrijdag volgde de koninginnenrit in Belgie over 135km over allerlei kasseien en klimmen. Op een gemene kasseienklim brak het peloton uiteindelijk, waarbij Robin netjes in het peloton wist te blijven. Tessa en Berdine belandden in de achtervolgende groep en wisten de afstand tot het peloton relatief klein te houden. Daar weer achter wisten ook Linda, Veerle en Dominique binnen de tijd te finishen. Tijdens deze wedstrijd konden Jamie en Leon ook eindelijk hun happy socks showen, als echte fashionistas zetten ze de trend, wat duidelijk niet onopgemerkt bleef bij de andere ploegen. (Onze mechaniekers voelen zich een beetje achtergesteld, dus suggesties voor goeie sokken voor hen zijn welkom 😉

Zaterdag stond wederom een rit over de kasseien op het programma, deze keer van 100km, gevolgd door een tijdrit aan het einde van de middag. Tijdens de wegrit werd de boel flink op de kant getrokken. In de tweede ronde was er een grote valpartij in het zenuwachtige peloton, waarna de boel tijdelijk werd stilgelegd. Na de doorstart brak het peloton in stukken. Vier van onze dames wisten netjes in de tweede groep uit te rijden, Tessa en Linda belandden daar helaas achter en moesten hard aan de bak in een groepje waarin bijna niet samengewerkt werd. Wel wisten ze binnen de tijd te arriveren. Na een flink bord pasta en een goede peptalk van Jamie stond de tijdrit op het programma, waarin Berdine zelfs een 67e plek behaalde! De pizza van Renske smaakte in ieder geval erg lekker na afloop van al het werk.

Zondag was de allerlaatste rit. Na een geneutraliseerd stuk door de stad reden we 9 grote rondes. In de top van het klassement stonden ze op secondes van elkaar, dus het was gissen wat de tactiek zou worden: komt er een kopgroep weg of word het peloton bij elkaar gehouden en wordt er elke ronde gesprint? Uiteindelijk kwam er geen kopgroep weg en werd het het laatste.

De koers werd flink hard gemaakt, maar alle aanvallen werden terug gepakt. Berdine reed de wedstrijd van haar leven, sprong mee met verschillende aanvallen en reed naar een top 40 plek. Veerle, Robin en Tessa handhaafden zich in het peloton. Uiteindelijk wist Marianne Vos haar trui te behouden en behaalde de eindoverwinning. Zelf kunnen we ook trots zijn op onze prestaties in dit sterke veld. Superveel geleerd en nette uitslagen gereden!

Zo’n meerdaagse kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder minstens één heel sterk verhaal. Dat vonden de Vlamingen in Zelzate kennelijk ook. Terwijl wij net aan ons avondeten zaten zondagavond vlogen ze recht voor onze neus rollend over straat. Nou is ons team echt van alle markten thuis, dus kon Berdine gelukkig haar SEH skills inzetten, maar toen de ambulance kwam en de soap zich verder ontvouwde, werd het tijd om naar huis te gaan! 😉

Heel veel dank voor de goede zorgen iedereen!  De ouders van Renske, Renske, Kenny en Zeger, Leon, Jan en Maarten en natuurlijk Jamie!

Tessa van der Velden