Van 10 tot en met 14 april is de Healthy Ageing Tour verreden. Onze vrouwen van Loving Potatoes De Jonge Renner waren uiteraard ook in koers! Esmée Peperkamp reed de Healthy Ageing Tour met internationale toprensters super knap uit en ze schreef een leuk verslag over haar koers met het team in het noorden van Nederland!

Hieronder het verslag van Esmée:

Vorige week ben ik samen met Berdine Bakker, Jet Wildeman, Tessa van der Linden, Dévon Kuijstermans, Ingrid van den Wijngaard en begeleiders Jamie, Leon, Piet en Kenny naar Groningen vertrokken voor mijn eerste etappekoers (en 4de koers ooit als belofte), de Healthy Ageing Tour. Uiteindelijk ben ik hier 3de geworden in het clubklassement! Lees hieronder over mijn avonturen:

Woensdag begon het avontuur op het Duitse eiland Borkum met de eerste etappe. Onze verzorger Leon was al vroeg opgestaan (om 4 uur, wat een held!) om met ons mee te gaan naar de boot, waar we onze mechanieker Piet troffen. Op Borkum was het koud en er stond harde wind. De zware omstandigheden, vele valpartijen en heel veel pech zorgden ervoor dat Jet, Tessa en Ingrid na de eerste etappe helaas niet meer verder konden. Ik kon gelukkig veilig finishen in het peloton, Berdine en Devon kwamen in de groep achter het peloton binnen.

Donderdag werd ook gekenmerkt door veel wind. Het peloton was al snel in stukken gescheurd, Berdine zat goed mee voorin. Ik zat achter de breuk en baalde enorm dat ik niet voorin zat bij de start. Gelukkig kwamen er nog wat groepen samen waardoor ik samen met Berdine over de meet kwam. Devon finishte die dag in de groep achter ons. Nogmaals mijn excuses aan de mensen die deze dag met een superchagrijnige Esmée zaten opgescheept.

Vrijdag moesten Devon en ik naar Musselkanaal voor de derde etappe (Berdine moest helaas naar huis). Ook hier was het peloton al snel in stukken en zat ik helaas achteraan op een belangrijk moment waardoor ik niet meer vooraan kon komen. De meeste clubrensters, waaronder Devon, zaten in de groep achter mij. Devon werd helaas uit koers gehaald, maar het grootste deel van de groep werd door hun ploegleidersauto’s teruggebracht naar onze groep en werden daardoor niet uit koers gehaald en finishten in dezelfde tijd…

Zaterdag was ik nog als enige over en stonden er twee etappes op de planning. Eerst ging ik met mijn persoonlijke wielerploeg naar de tijdrit in Winsum in Groningen. Het was ijskoud en er stond veel wind. Ik was superzenuwachtig, want ik had nog nooit een tijdrit gereden en moest daar starten op mijn normale racefiets tussen allemaal meiden met dikke tijdritfietsen en –helmen. Uiteindelijk finishte ik als 41ste, sneller dan een aantal profs op tijdritfietsen, en vestigde mezelf op een stevige 3e plek in het clubklassement. De tijdrit ging dus wel aardig goed. Hierna was de middagetappe waar ik in het peloton over de streep kwam.

Zondag, de laatste etappe. Het was een saaie etappe maar ik kon me deze keer wel meer op kop laten zien en meespringen met aanvallen. De wedstrijd eindigde in een massasprint van een peloton van 60 vrouwen, waar ik ergens middenin ben gefinisht. We hebben snel alles ingepakt en zijn vertrokken richting het zuiden (na het diner bij de dichtstbijzijnde McDonald’s 😉 ).

Ik wil graag iedereen bedanken voor de gezellige dagen, de goede verzorging, de massages, fietsmateriaal in perfecte staat, de wijze levenslessen, de ervaring die ik op het kunnen doen en een mooie 3e plek in het clubklassement!