Dit weekend staat het NK wielrennen voor de deur. Op de flanken van de Fromberg strijden de Nieuwelingen op Zaterdag om de titel. Het vertrek is om 12:00u waar ze 9 ronden af mogen leggen met een totale afstand 67,5km.
De junioren mogen een dag later eveneens om 12:00u van start. Hier weten we na 14 ronden en 105km wie zich nationaal kampioen mag noemen.

Enkele kilometers verderop in Sittard mogen de vrouwen, elite en beloften strijden om het eremetaal. De finish vinden we op het Watersley Sports & Talentpark waar een ronde is uitgetekend van 18,5km.
Zaterdagochtend om 8:45 bijten de vrouwen zonder contract het spits. Zij mogen 5 ronden afleggen. Goed voor 93km.
De elite mannen zonder contract zijn zaterdagavond om 17:15u aan de beurt. Hun wedstrijd is goed voor 130km over 7 ronden.
Zondagochtend zijn de beloften aan de beurt. Zij rijden dezelfde afstand als de elite daags voordien. De start is om 8:30u en 3u later weten we wie de nieuwe belofte kampioen van Nederland is.

De volgende renners doen mee namens JEGG-DJR Academy:
-Nieuwelingen:
Aron v Vugt, Loek Graafmans, Nick Koenis, Bob Overdevest, Lars van Oord

-Junioren:
Matthijs Bink, Hidde Swart, Toinne Vriezen, Nauk ten Thije, Job Weijdema, Denley van Wijnbergen, Luka Wissink, Bodhi de Baat

-Vrouwen zonder contract:
Elisa Serne, Juliet Eickhof, Noa Jansen, Miranda Bik, Violinde den Breeijen, Noor Dekker

-Elite zonder contract:
Harm Celi, Jasper de Laat, Tim Sanders, Maikel Stam, Quinten Veling

-Beloften:
Jelte Krijnsen, Stef Koning, Jari Prins, Marijn Maas, Tjalle de Bruin, Thomas Baart, Raphaël Mouton, Ward de Schepper, Sven Pijnenburg

Foto: Flavio Moretti