Op zaterdag 6 april lagen de klassiekers Omloop van de Braakman en de Zuiderzeeronde op het bordje van de elite mannen. En zondag 7 april was de Ronde van Ossendrecht de koers waar succes te behalen viel. Kortom een stevig wielerweekend  voor de elite van JEGG-DJR Academy .

In Ossendrecht bleken Marijn Maas en Jasper de Laat  nog over de goede benen te beschikken na hun optreden een dag eerder in respectievelijk de Zuiderzeeronde en de Omloop van de Braakman. In de Zuiderzeeronde eindige Sven Pijnenburg in de toptwintig.  In Ossendrecht wist Jasper de Laat met het winnen van een spannende pelotonsprint de derde plaats voor zich op te eisen en klasseerde Marijn Maas zich met een 17e plaats in de zich keurig in de toptwintig.

Jasper de Laat reed een hele sterke wedstrijd  in Omloop van de Braakman de openingswedstrijd van het klassement in de topcompetitie voor mannen in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen. Er stond windkracht 5 en een selectief parcours dat slingert door polders, over dijken en gecombineerd met maar liefst 24 kasseienstroken en ook nog 4 gravelpassages. Hoewel iets meer dan dertig renners de koers uit wisten te rijden lag er alsnog een prachtige uitdaging op de renners te wachten. Voor een clubploeg als JEGG-DJR Academy is de topcompetitie extra uitdagend omdat er tegen de vele en sterkere continentale ploegen (opleidingsteams voor B-profs U23) gestreden wordt.

Tot kort voor de echte finale was JEGG-DJR Academy met 4 man goed vertegenwoordig in de wedstrijd, waar op dat moment nog maar minder dan de helft van het veld actief was. Helaas werd de groep met Thomas Baart, Tom Smeets en Robin van Oorschot toen uit koers gehaald. Ook Geert Frijters kon de koers niet uitrijden.

In de finale moest Jasper de Laat de honneurs waarnemen voor JEGG De Jonge Renner. Zo’n 25km voor het einde reed hij lek maar kon terugkeren in de tweede groep. Zij haalden nog een deel van de koplopers bij, waardoor zij nog voor korte ereplaatsen streden en Jasper een heel mooie 11e plek behaalde.

Sven Pijnenburg mengt zich in massasprint en wordt 12e in de Zuiderzeeronde. De verwachtingen in de Zuiderzeeronde waren dat het een waaierkoers zou worden maar het eindigde uiteindelijk in een massasprint. Onze kleppers van JEGG-DJR Academy  reden sterk en probeerden het peloton uit elkaar te trekken. Er waren veel valpartijen en uiteindelijk een massasprint waarin Sven Pijnenburg als 12e finishte, Niels Brinkman 46e, Marijn Maas 48e, Hidde Swart 76e. Tjalle de Bruin viel hard en moest de strijd staken. Sven Vonk had last van zijn rug en kwam na een valpartij in een groepje dat de aansluiting niet meer kon maken.