Zaterdag 5 oktober debuteerde Faas van Mook in Schijndel bij het veldrijden in categorie 3. Na een succesvol seizoen in categorie 2 is het vanaf nu een stapje hoger in categorie 3. Hij had letterlijk niet zo’n beste start van het nieuwe veldrijdseizoen. Zo reed hij twee weken geleden zijn eerste veldrit van het seizoen op een mountainbike maar dat was niet zo’n goed idee. Dus ging Faas vandaag voor een herkansing. Hij reed nu wat te afwachtend en lag daarmee achter op de koplopers. Faas eindigde uiteindelijk als vijfde bij de jongens.

Jens van Baal (cat. 7) ging al zesde over de meet in een sterk bezet veld van ruim 40 deelnemers. Een mooi begin van het cross seizoen. Jamie Cornelis had een hele goede start en hij begon hij goed aan de wedstrijd. Heel langzaam zakte hij wat terug. Helaas schoof hij na op driewart van wedstrijd uit in een modderplas en klapte daardoor met zijn knie tegen een metalen hek. Na 200 meter proberen door te rijden moest hij de strijd helaas toch staken.
Noomi Pieper debuteerde zaterdag in Schijndel in haar eerste veldrit in categorie 2. Vooral de zandbak was voor Noomi een mooie uitdaging waar ze na een slechte start in stat was om naar een 8e plaats bij de meisjes te rijden.
Jelte van der Leer (cat. 4) werd in Schijndel na een slechte start toch nog mooi 4e bij de jongens en 6de overal van de 28 starters.
Owen Pieper reed in Schijndel in categorie 5 zijn eerste veldrit van het seizoen. Na een lastige start kwam hij in een achtervolgend groepje van 4. Hij vond de steile obstakels best spannend, Maar, helaas gevallen op een van die obstakels en lag zijn ketting eraf. Vanaf de laatste positie knokte Owen weer terug bij zijn groepje en ging als 26e over de meet, Seth Witvliet werd 33e en Tim van Tunen kwam als de nummer 17 over de streep.

Zondag 6 oktober stonden Faas van Mook, Ethan Jansen, Sam van Miert, Trisha Baah, Mees Broeken en Sjoerd Seeuws in de WBVC-veldrit in Bergen op Zoom aan de start in een veld van 59 deelnemers. Het mulle zand was toch de scherprechter voor veel kleppers en zorgde voor de nodige valpartijtjes. Sam van Miert werd 24e, Ethan 27e en Faas ook in de top dertig met een 29e plaats. Sjoerd wist een spannende start in zijn voordeel om te buigen, totdat hij te kampen kreeg met een kapotte trapper. Met een leenfiets van Moris van Miert kon hij de wedstrijd voortzetten en werd hij alsnog 40e. Mees Broeken wist zich goed te handhaven en werd 45e. Trisha moest alle op alles zetten om de wedstrijd niet als laatste te moeten eindigen. En dat lukte Trisha werd 50e en zo nog 9 kleppers achter zich wist te houden.