Naast de Wim Hendriks Trofee werd er door de nieuwelingen nog meer gekoerst dit weekend. Hieronder een aantal uitslagen!

Jaap Roelen reed op zondag in Duitsland. Hij werd tiende in de klimkoers Rund um Düren. Sven Hassert werd tweede in deze koers bij de junioren.

Sem Kroonen trok de grens over en reed in Herenthout (B). Hij schreef een kort verslag:

Dit weekend reed ik samen met Pepijn van Elzakker in Herenthout in België. Het was een mooie ronde en ik had er heel erg veel zin in. Eenmaal gestart gebeurde er niet veel. Alle groepjes die weg probeerde te rijden werden teruggehaald. Met nog vier ronden te gaan was er een groepje weg en ik voelde me goed genoeg om er heen te rijden. Ik reed naar de kopgroep toe, maar toen ik er bij was, moest ik plots overgeven. Ik probeerde nog even door te rijden maar dat ging niet… helaas een DNF vandaag.

Henryc van Dongen koerste ook in België. Hij reed in Zichen-Zussen-Bolder gelegen in Wallonië. In deze zware koers over 66 kilometer wist hij op een 42e plek te eindigen.
Sven Mulder haalde bijna het podium, want hij eindigde als vierde in Sinaai (België).

Sven Pijnenburg reed een criterium in Geldrop. De wedstrijd ging om 10.00 uur van start in de regen. De wegen waren nat en er werd gewaarschuuwd voor wat olieplekken op het parcours. Opletten dus! Nou daar leek geen sprake van, want er werd vanaf het begin al weer stevig gekoerst waardoor er al vroegtijdig een grote groep moest lossen. Sven kon mooi met de eerste groep mee, die nog bestond uit ongeveer twintig renners. Iets voorbij halfweg koers besloot een renner van WV Schijndel het alleen te gaan proberen en de vlucht hield stand en deze renner kwam solo als winnaar over de meet. Sven sprintte in de achtervolgende groep naar een mooie veertiende plek.

Op dinsdag 1 mei reed Moreno Tak ook nog een koers in Zottegem (België). Een prachtig parcours waar hij volgend jaar zeker terug naar toe gaat. Roan reed een sterke koers en finishte kort achter de kopgroep van zeven renners als negende.

Van vrijdag vier tot en met 6 mei zullen Sven Mulder, Sven Pijnenburg, Roan Konings, Moreno Tak, Mathijs de Kok en Jaap Roelen namens De Jonge Renner de Vredeskoers voor nieuwelingen rijden, een etappekoers in Tsjechië. Een mooie ervaring voor onze Jonge Renners!