In Dronten is gisteren de clubcompetite voor de mannen van start gegaan. Deze wedstrijd bracht direct de nodige hectiek met zich mee doordat er na 3km al een smalle gravelstrook in het parcours was opgenomen. Helaas hoorde hier ook een massale valpartij bij. Bram de Kort en Tom Smeets waren hierbij betrokken, na een fietswissel konden ze tussen de auto’s nog terugkeren. Maar door een nieuwe valpartij konden zij niet tussen de auto’s terugkeren in het peloton. Vooraan wisten 17man te ontsnappen van waaruit de IJsselstreek de wedstrijd domineerde. 5 renners van hen bleven het peloton voor terwijl de overige 12 vluchters opnieuw werden ingerekend.
Gerrie van Lingen wist op sterke wijze de pelotonsprint te winnen en was daarmee op plek 6, best of the rest.

Jaap Roelen werd 24e
Maikel Stam 25e
Wim Wittenberg 45e

Hiermee staat van Uitert – WV de Jonge Renner nu 3e in het ploegenklassement