KEIENRECORD

Niet alleen binnen De Jonge Renner is er dit seizoen het nodige veranderd. Ook de door de club georganiseerde vrije klassieker De Omloop van de Houtse Linies, die zondag voor de 34ste keer wordt gereden, heeft een ander gezicht gekregen. ,,Deels ook noodgedwongen”, zegt coördinator Ceciel van Dongen.

Door de verhuizing van maart naar mei wil de organisatie wegblijven van de wegen die bij mooi weer geliefd zijn bij e-bikers en andere zondagsfietsers. Gekozen is daarom voor een verkorte omloop rond Den Hout van 9 kilometer die 16 keer wordt gereden. De lengte van de klassieker wordt daarmee ingekort tot 144 kilometer. ,,Maar daarmee is de wedstrijd wel zwaarder geworden”, voorspelt Van Dongen paradoxaal.

De helse, 700 meter lange kasseistrook van de Dordrechtseweg bij Den Hout maakt immers nog altijd deel uit van het parkoers. ,,Die krijgen de renners nu dus 16 keer voor de kiezen.” Het aantal keienkilometers is daarmee gestegen naar een Houtse-Linies-record van iets meer dan elf kilometer.

Aan de start staan de meeste Nederlandse continental teams als VolkerWessels, Metec en Allinq. Naast clubploegen als JEGG en Willebrord Wil Vooruit.

De wedstrijd start en finish zoals gebruikelijk op de Houtse Heuvel in Den Hout. Start is om 12.30 uur. De finish wordt verwacht rond de klok van kwart voor 4.