Tom Smeets wist afgelopen zaterdag (29 mei) in de eerste etappe van de “GP Colorcode  Bassenge” in een knappe sprint beslag te leggen op de derde plaats. De “GP Colorcode Bassenge” is een meerdaagse etappewedstrijd (van 29 mei t/m 3 juni) voor renners onder  de 23 (UCI U23 Road series) in het Belgische Bassenge (vroeger Bitsingen).

Tom Smeets sprint naar derde plek in Bassenge

Onze renners van JEGG-DJR Academy reden assertief en initiatiefrijk als wilden ze rechtzetten wat op Hemelvaartsdag in de Kersenronde in Mierlo blijkbaar niet zo goed lukte.

Marijn Maas reed na twintig kilometer lek maar wist weer snel aan te sluiten. Op 35 kilometer sprong Tom Smeets met vier andere renners weg om aan de greep van het peloton te ontsnappen. Lang duurde dit niet, want na tien kilometer werd deze kopgroep weer ingelopen en onmiddellijk ontsnapte Marijn met een aantal sterke kleppers. Het weer speelde de koers parten, het begon weer te regenen. Marijn kwam ten val en moest de kopgroep laten gaan.

Maar pech bleef ook voor Sven Mulder niet uit.  Hij reed net lek toen de snelheid in het peloton omhoog ging en de kopgroep teruggepakt werd. Een ongelukkig moment in de koers om lek te rijden. Sven kon niet meer terugkeren in het peloton.

Ondertussen deden Frank van den Broek, Nino de Jong, Sven Pijnenburg en Tom Smeets mee aan diverse uitlooppogingen. Tot twee ronden voor het einde werden dergelijke pogingen geneutraliseerd door het peloton maar ontstond er een nieuwe kopgroep van negen renners met daarachter een tweede groep van 14 renners waar Tom Smeets bij zat. In de laatste ronde wist Tom met nog vijf renners de oversteek naar de kopgroep te maken.

In de laatste beklimming was er een valpartij waardoor Tom door het gras moest maar wel met vijf  renners voorop kwam die in de finale voor de winst gingen. In een zinderende sprint wist Tom de derde plaats te veroveren. Frank van den Broek wist nog weg te rijden uit het peloton en werd 24e, Sven Pijnenburg  eindigde als 43e en Nino de Jong werd 57e. In het algemeen ploegenklassement staat JEGG-DJR Academy nu op de achtste plaats.

Ploeg JEGG-DJR Academy bij de ploegenpresentatie in Bassenge