De Fries Jelte Krijnsen uit Bolsward (rijdend voor w.v. JEGG-DJR Academy) heeft in het Belgische Honelles de vijfde plaats weten te bemachtigen in een sterk bezet internationaal deelnemersveld met de finish bergop. De GP Honelles  was de laatste wedstrijd  in de categorie U23 Road Series en was de  kende een afstand van 156,9 km (9,3km + 12 plaatselijke ronden van 12,3 km). Met start  in Montignies-sur-Roc en  aankomst  op de Côte d’Autreppe.

Naast Jelte stonden namens wielervereniging JEGG-DJR Academy, Tjalle de Bruin, Marijn Maas, Tom Smeets, War de Schepper, en Stef Koning.

Al in de eerste ronde  ontstond er een kopgroep van tien met een attente Jelte. De kopgroep pakte meteen een stevige  voorsprong. Dit was echter van korte duur mede omdat iedereen nog fris was. Marijn Maas aarzelde daarna geen moment en opende de debatten. Met 4 sterke metgezellen zetten ze het peloton weer onder druk. Maar het sterke Metec let er ook een gras over groeien en onder de impuls van Metec werd het gat met de vluchters gedicht en brak het peloton in meerdere stukken. Na verloop van tijd smolt het peloton weer samen en wisten tien man er tussenuit te trekken. In de finale kon Jelte als eerste solo de oversteek naar de vluchters maken. Uiteindelijk begonnen er twaalf koplopers aan de laatste oplopende kilometer en Jelte zeer verdienstelijk, een seconde na de Belgische winnaar -Floris van Tricht-,  als nummer vijf  over de finish kwam.

Tjalle de Bruin kwam op  1.14  als 48e over de meet, Marijn Maas werd 66e op 1.33. Dat er had gereden werd en de koers zwaar bleek wel uit het hoge aantal uitvallers van de 138 vertrekkers moesten er  58, waaronder Tom  Smeets, Ward de Schepper en Stef Koning, de strijd staken.