Ryan Kamp begon dit seizoen sterk aan zijn eerste veldritten bij de junioren. De renner uit Raamsdonksveer, lid van WV De Jonge Renner en uitkomend voor crossteam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies, reed onder andere tweemaal in de top tien in internationale crossen. Kamp kreeg echter tijdens de Superprestige-veldrit van Zonhoven met pech af te rekenen. Bij een val brak hij helaas zijn pols. Nadat de teleurstelling was gezakt werden er al snel nieuwe doelen gesteld.

In de huiskamer van huize Kamp rolden al snel heel wat zweetdruppels over de vloer wanneer er weer op de indoortrainer werd gereden. Bij Ryans comeback in Hamme wist hij zich al meteen vanuit de achterhoede naar een twintigste plek te rijden. Een week later op de zeer lastige omloop van Spa Francorchamps kwam hij zelfs alweer in de top tien terecht. De stijgende lijn werd afgelopen zaterdag doorgezet in Essen. Met een derde plaats mocht hij mee het podium op om de bloemen in ontvangst te nemen. Hiermee wist hij zich na zijn polsbreuk dus op knappe wijze weer in de nationale selectie voor de wereldbeker van Namen te rijden. Deze cross wordt aanstaande zondag rond de befaamde Citadel verreden. Ook weer een lastig parcours.

Bij de dames is ook heel keurig Yara Kastelijn opgenomen in de selectie. We wensen Ryan en Yara veel succes komend weekend!

Foto: Carola en William Kamp.