Wedstrijden jeugd JEGG-DJR Academy Wegseizoen 2024

 

Beste jeugdrenners en ouders,

 

Bij de KNWU-wedstrijden willen we dit jaar zoveel mogelijk renners en rensters aan de start. Om dit te stimuleren hebben we met de trainers en begeleiders een mooi wedstrijdprogramma in elkaar gezet waar we als club gezamenlijk willen aantreden. Dit betekent dat er tijdens deze wedstrijden een centraal verzamelpunt is waar we met de renners en rensters verzamelen en dat er altijd één of meer van de jeugdtrainers (Pim, Marcel, Bart, Floris of Arno) aanwezig zijn om de wat minder ervaren wedstrijdrijders te begeleiden.

Welke wedstrijden rijden we met JEGG-DJR Academy?

In 2024 hebben we een mooie volle kalender met jeugdwedstrijden in KNWU Regio Zuid. De groen gemarkeerde wedstrijden rijden we gezamenlijk vanuit JEGG-DJR Academy. Daar is altijd een trainer als hulp/aanspreekpunt aanwezig. Zaterdag 13 april is de jeugdwedstrijd op ons trainingsparcours op de Warande in Oosterhout.

Dag Datum Wedstrijden KNWU Regio Zuid Plaats Bijzonderheden
Zondag 24 maart Fysio Plus Wielerronde Maasbracht-Beek  
Maandag 1 april Kasseien Cup Sittard  
Zondag 7 april Jeugd wielerronde van de Reeshof Tilburg  
Zaterdag 13 april WARANDE JEUGDRONDE OOSTERHOUT  
Zondag 14 april GP Leendert van der Born Breda  
Zondag 21 april Jeugdronde van Dommelen Valkenswaard  
Zaterdag 27 april Mini Acht van Chaam Chaam  
Zondag 28 april Kasseiencriterium Eijsden Eijsden  
Zaterdag 4 mei Kleeberg Challenge Mechelen Cat. 4/5/6/7
Zondag 5 mei Jubileumronde van Standdaarbuiten Standdaarbuiten  
Donderdag 9 mei Jeugdronde van Schijndel Schijndel  
Zondag 19 mei Ronde van Uden Uden  
Maandag 20 mei Jeugdronde Reuver Reuver  
Zaterdag 25 mei Reg. Jeugdtoernooi Regio’s Zuid/West Leiden  
Zondag 2 juni Bob Scholte Memorial (Omnium) Breda  
Zaterdag 8 juni NK Jeugdwielrennen Zuidland  
Zondag 16 juni Ronde van de Leren Zool Rijen  
Zaterdag 22 juni Jeugdwedstrijd Willebrord Wil Vooruit Rucphen  
Zaterdag 29 juni Wielerronde van Kruiningen Kruiningen  
Zaterdag 29 juni Ploegentijdrit Wielerweekend Gilze 11-14 jaar
Zondag 7 juli Jeugd Klimkoers Bocholtz Bocholtz  
Zondag 15 september Jeugdronde van Molenberg Heerlen  
Zaterdag 5 oktober Nederlands Club Kampioenschap Dronten 12-14 jaar

Wij verwachten dat je als jeugdlid ook wedstrijden gaat rijden en automatisch verwachten we dan ook dat je deze wedstrijden inschrijft. Dat kan via de kalender op MijnKNWU. Heb je geen ervaring? Geen probleem, dan leggen we dat hieronder nog even voor je uit.

Welke categorie rijd ik?

Bij de jeugd zijn 7 categorieën die op leeftijd zijn ingedeeld. Meisjes mogen altijd een categorie onder hun leeftijdsgenoten bij de jongens rijden. De indeling gaat op geboortejaar en is voor 2024 als volgt:

Categorie Jongens geboren in Meisjes geboren in
1 2016 2015 of 2016
2 2015 2014
3 2014 2013
4 2013 2012
5 2012 2011
6 2011 2010
7 2010  

Heb jij ook al zo’n zin om in je JEGG-DJR Academy tenue aan de start te verschijnen? Wij in ieder geval wel! Mocht je alsnog vragen hebben dan kan je deze aan ons stellen bij de training óf via de app. We helpen jullie graag op weg!

Pim (06-21833172), Floris (06-11486480) en Arno (06-48484618) zijn van de trainers de contactpersonen voor de wedstrijden.

Sportieve groet,

Jeugdtrainers JEGG-DJR Academy

Wedstrijden rijden, hoe zit dat?

Om mee te doen aan wedstrijden van de KNWU moet je in het bezit zijn van een licentie. Als lid van JEGG-DJR Academy heb je een basislidmaatschap van de KNWU. Om aan jeugdwedstrijden deel te kunnen nemen heb je een (inter)nationale licentie nodig (LET OP: met een startlicentie mag je niet deelnemen!). Voor de jeugd (tot 15 jaar) kost dit € 51,- per kalenderjaar. De licentie is aan te vragen door een account aan te maken op MijnKNWU en vervolgens via de button op de startpagina een licentie aan te vragen. Binnen enkele weken heb je de licentie binnen.

Voor de wedstrijden zelf heb je ook nog een transponder nodig voor de tijdmeting en het opmaken van de klassementen. Deze kun je bestellen via MYLAPS (Pro Chip Flex). Je kiest eerst of je een transponder voor 1, 2 of 5 jaar wil afnemen. Voor 1 jaar zijn de kosten € 49,99 en dit kun je na een jaar ook met 1, 2 of 5 jaar verlengen (€ 20,65 per jaar). Naarmate je langer afsluit zijn de kosten lager. Op het moment dat je de Pro Chip Flex binnen hebt bevestig je deze met een tie-wrap aan de voorvork van de racefiets. Vervolgens moet je de transponder nog wel even koppelen aan je MijnKNWU zodat ze ook weten welke transponder bij welke renner hoort. Dit kan bij ‘Mijn account’ onder ‘Chips’.

Het juiste verzet op je racefiets

Nu ben je bijna klaar om aan wedstrijden deel te nemen. Je moet er alleen nog voor zorgen dat je het juiste verzet hebt. Als je een te groot verzet op je fiets hebt kom je niet door de verzetscontrole en mag je niet meedoen. Dit is niet voor niets. Voor kinderen in de groei is het een groot risico om te zwaar te rijden. Daarom verplichten we onze renners ook om met het juiste verzet naar de training te komen. Tuurlijk krijg je als aspirant-lid even de tijd, maar heb je een te zwaar verzet dan mag je ook niet mee trainen. Welk verzet heb je dan nodig? Dat overzicht vind je op de site van de KNWU. Afhankelijk van je categorie heb je een maximale afstand per omwenteling en deze kun je creëren door de combinatie van het grootste tandwiel voor en het kleinste tandwiel achter. De afstand in de verzetten-tabel die daar aan gekoppeld is mag NIET groter zijn dan het maximale verzet. Jouw plaatselijke wielerzaak kan je daarbij zeker helpen. Nu ben je klaar voor je eerste wedstrijd! We zien jullie graag bij de wedstrijden op onze wedstrijdkalender. Wil je een keer een andere wedstrijd rijden of op een andere datum? Er zijn nog veel meer wedstrijden door heel Nederland te vinden op MijnKNWU onder het kopje kalender. Zet de filters op de discipline ‘wegwielrennen’ en de categorie op Jeugd aangevuld met jouw categorie.