Onder subtropische omstandigheden is vandaag de 37e Omloop van de Hoekse Waard afgewerkt en er was een overwinning te melden voor Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. De negentienjarige David Dekker was de snelste van een kopgroep van vier renners en won dus deze klassieker die opgenomen is in de Clubcompetitie. Een geweldig mooi resultaat natuurlijk.
Samen met vluchtmakker Martijn Knol reed David het gat dicht naar de koplopers Nahom Desale en Adrie Lindeman. Het viertal ging samen naar de streep en daar maakte David korte metten met zijn tegenstanders. Naast de overwinning leverde deze dag ook de leiderstruien op in het algemeen klassement en het jongerenklassement.

De leiding in het algemeen ploegenklassement blijft ook stevig in handen van De Jonge Renner, want er werden meer punten gepakt. Bram de Kort werd ook nog keurig vijfde, Jaap Kooijman dertiende en Daan van Sintmaartensdijk vijftiende.

Een mooie wielerdag dus voor onze trotse vereniging!

De uitslag is hier te vinden op de site van de KNWU.