De Jonge Renner op hun eigen Nationale Veldrit

Op zaterdag 6 januari organiseerde De Jonge Renner de nationale veldrit op en rond hun eigen circuit bij de Warande. Met 250 deelnemers uit het hele land en zelfs renners uit België en Luxemburg is dit een van de best bezette veldritten in Nederland. Een rondje van 1550 meter waar alles in zit. Klimmen en dalen, stukje snelheid maar zeker ook bochten voor de techniek en voor de hogere categorieën natuurlijk een zandbak.

De renners van De Jonge Renner stonden goed voorbereidt aan de start. De woensdag voor de wedstrijd werd nog een laatste training op het parcours onder leiding van Daan Meijers gedaan. Elk stukje een paar keer rijden en de goede aanwijzingen aannemen, om die hopelijk op de zaterdag uit te kunnen voeren.

De eerste renner van De Jonge Renner was Jory Schellekens. Hij deed mee in Categorie 3 waar ruim 30 deelnemers aan de start stonden. Je kon duidelijk zien dat de laatste training had geholpen, want hij ging al een stuk beter over het parcours. Hij had het zwaar, maar kwam goed over de streep als nummer 31.

In Categorie 5; 45 deelnemers aan de start. Victor Hugo Brenders reed dit jaar al enkele mooie klasseringen in zowel de nationale wedstrijden als het wbvc-circuit. Ook in de thuiswedstrijd liet hij zien dat hij kan koersen met een mooie vijftiende plaats in een veld van 45 deelnemers. Denley van Wijnbergen heeft dit jaar in deze categorie voor De Jonge Renner de meeste punten nationaal verzamelt en staat daarmee op een 25e plaats. Precies de plek waar hij in deze koers ook over de finish kwam.

Ook Lars Prins begint steeds meer wedstrijden te rijden en hij heeft de eerste punten nationaal al gehaald. Ook vandaag reed hij weer een prima wedstrijd en met een 31e plaats kwam hij goed over de streep.

In Categorie 6 één renner voor De Jonge Renner aan de start. Joey Welling. Met 46 renners aan de start was dit een categorie met veel renners. Joey had het zwaar maar reed een solide wedstrijd en eindigde op een 44e plaats. De beste klassering voor De Jonge Renner kwam in Categorie 7. Jari Prins, al winnaar van het wbvc-klassement, had een zeer goede start. Van startplek twaalf kwam hij na één ronde door in een groepje achter de top drie. Hij wist deze plek gedurende de wedstrijd heel goed te behouden en kwam als zevende over de finish. Yorick Brethouwer moest in deze groep starten op plek 32 en haalde ronde voor ronde renners in om te eindigen op een mooie vijftiende plaats. Casper Noorloos reed een stabiele wedstrijd en kwam als 28e over de finish.

Het was weer een mooie dag voor WV De Jonge Renner waar de renners mooie prestaties haalden en de organisatie liet zien dat zij een strakke wedstrijd kunnen organiseren. De komende twee weken nog wedstrijden in Berghem en Helmond, waar de renners van De Jonge Renner nog punten kunnen verzamelen voor een betere startpositie tijdens het NK, die zij gaan rijden op 27 januari in Hoogeveen. Iedereen veel succes!

Link naar foto’s klik hier!