Hieronder een verslag van de Wielertrainer-2 opleidingsdag bij WV De Jonge Renner:

Zondag 7 januari 2018, hebben de vijf MTB-trainers van De Jonge Renner in opleiding (Rob, Jeroen, Kevin, Katja en Erik) hun tweede opleidingsdag voor het Wielertrainer-2 (WT-2) diploma beleefd. Dit samen met de trainers in opleiding van TWC Pijnenburg uit Tilburg. Uiteraard waren onze praktijkbegeleiders Henny en Hein ook weer van de partij!


Het eigen vertrouwde terrein van De Jonge Renner (De Warande) was het toneel van deze dag. De ochtend was gereserveerd voor de terugkoppeling op de vorige opleidingsdag (bij TWC Pijnenburg) en de gemaakte opdrachten. Ook werd er nog de nodige theorie aangeboden. Leuk om te horen dat alle vijf de DJR-trainers enorm veel plezier beleefd hebben aan de opdracht “Begeleiden sporters bij een wielersportevenement”, waarvoor de wintercompetitie Jan van Arckel voor gebruikt is.

Na een voortreffelijke lunch verzorgd door Astrid, moesten we er aan geloven….naar buiten de kou in om onze kids een training te geven, waarop we beoordeeld werden door de opleider en de mannen van TWC Pijnenburg. Ondanks de kou stonden er maar liefst elf enthousiaste jeugdleden klaar voor training. Iedere trainer heeft een deel van de training voor zijn/haar rekening genomen. Het plezier spatte er van af, zowel bij de trainers als de kids. We kregen dan ook complimenten hiervoor en met name van de discipline en de gehoorzaamheid van de jeugdleden was iedereen onder de indruk. Dikke chapeau voor onze kids! De dag werd afgesloten met een evaluatie van de training.

Groeten Erik

MEER FOTO’S ZIJN HIER TE VINDEN!