In het weekend van 13 en 14 januari kwamen de beste veldrijders van Nederland samen in Surhuisterveen om aldaar te strijden voor de nationale titels. Voor De Jonge Renner leverde dit weekend twee rood-wit-blauwe truien op! Inge van der Heijden pakte op zaterdag het goud bij de categorie Vrouwen U23 en Ryan Kamp deed hetzelfde op zondag bij de junioren. Prachtige resultaten van deze De Jonge Renner-leden!


Inge komt tijdens het wegseizoen uit voor ons damesteam Loving Potatoes- De Jonge Renner Cycling Team en komt in de winter in actie voor het crossteam ZZPR.nl-HanClean- Orange Babies Cycling Team. Inge wist te winnen voor Fleur Nagengast en Yara Kastelijn (ook al lid van onze vereniging).


Ryan Kamp is een tweede jaars junior en komt tijdens het crossseizoen ook uit voor ZZPR.nl-HanClean- Orange Babies Cycling Team. Vorige week wist hij al te winnen in Huijbergen, dus met de vorm zat het wel goed. Vanaf de start kwam hij voorop met een groepje van vijf renners, maar dat duurde niet lang. Ryan nam namelijk het initiatief en reed het kopgroepje aan flarden. Hij nam een mooie voorsprong. Op plaats twee bleef Mees Hendrikx echter op ongeveer acht seconden Ryan een tijd lang onder druk zetten, maar op een bepaald moment brak de veer bij de achtervolger en was Ryan definitief op weg naar de zege. Hendrikx pakte het zilver en Luke Verburg het brons. Na zijn nationale titel bij de nieuwelingen, opnieuw dus een rood-wit-blauwe trui die mee naar Raamsdonksveer mocht. Zaterdag 3 februari is het WK Veldrijden te Valkenburg! Met deze vorm kunnen Inge en Ryan daar ook zeker gaan scoren. We gaan ze volgen en wensen deze jonge talenten veel succes!