Op zaterdag 13 januari stonden vijf renners van De Jonge Renner aan de start bij D’n Bergsewielerronde in Berghem. In het bos was een mooie parcours aangelegd met een zeer zware zandbak, een carrousel en een (heel) klein bergje. Het was een snel parcours met brede paden. De renners gingen dan ook hard en er was voldoende ruimte om in te halen.

In categorie 5 stonden twee renners van De Jonge Renner aan de start. Victor Hugo Brenders en Lars Prins. Beide renners startten redelijk achteraan in het velden, omdat zij nog niet heel veel nationale wedstrijden hebben gereden dit seizoen. Daardoor hebben ze ook nog weinig startpunten kunnen behalen. Bij de eerste zandbak passage lagen Victor en Lars rond plaats twintig in een deelnemersveld van 44 renners. Door een ketting die eraf liep moest Lars wat plaatsen toegeven om uiteindelijk als 27e over de finish te komen. Victor kon nog enkele plaatsen klimmen en kwam als zeventiende over de finish.

Hidde Swart reed in categorie 6 een van zijn eerste nationale wedstrijden dit jaar, na in het voorseizoen in het wbvc-circuit al mooie resultaten behaald te hebben. Hidde startte achteraan. In een veld van 49 renners kwam hij na de eerste ronde als 31e over de finish. Elke ronde haalde hij nog één of twee renners in om uiteindelijk, tevreden, als 23e over de finish te komen.

In de oudste jeugd, categorie 7, twee De Jonge Renners aan het vertrek; Jari Prins en Yorick Brethouwer. Jari startte vanaf plek tien en had een goede start. In de zandbak nam hij alle risico’s om nog wat plaatsen te winnen. Meestal pakt dit bij Jari goed uit, nu ging het fout en lag hij met fiets en al in de zandbak. De hele groep renners haalde hem links en rechts in. Sommigen tilden de fiets zelfs over Jari heen. Voor hij weer had kunnen opstappen had het hele rennersveld hem gepasseerd en moest hij dus een inhaalslag maken. Vanaf plaats dertig haalde hij ronde na ronde renners in om op een mooie vijftiende plaats te eindigen. Yorick startte achteraan. Hoopte bij Jari aan te kunnen pikken toen die hem inhaalde. Dit lukte niet lang doordat Jari toch net iets handiger is bij het passeren van renners. Natuurlijk ging ook Yorick nog wat renners voorbij en kwam als eenentwintigste over de finish.

Volgende week starten er nog enkele renners in Helmond, daarna is het klaarmaken voor het NK in Hoogeveen op 27 januari.