Jari Prins van WV De Jonge Renner pakte zaterdag 20 januari de eerste podiumplaats voor de jeugd in de landelijke veldrit competitie. Trots kwam Jari in een veld van vierentwintig renners als derde over de streep!

In Helmond werd de laatste nationale veldrit voor de jeugd gereden, voordat ze zaterdag 27 januari de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de agenda hebben staan. Het NK veldrijden in Hoogeveen! Er konden natuurlijk nog belangrijke punten behaald worden die weer meetellen voor je startplek volgende week. In Helmond is het veldrit parcours om en rond het clubgebouw van de organiserende vereniging RTC Buitenlust. Een gevarieerd parcours met een zandbak, trap, carrousel en wasborden. In Categorie 5 was de beste klassering voor Victor Hugo Brenders. In een startveld van 44 renners kwam hij na de eerste ronde als negentiende over de finish. Deze positie hield hij lang vast om in de laatste ronde nog wat extra gas te geven en als zestiende over de streep te komen. Lars Prins reed een stabiele rit. Lars kwam als 27e over de finish, een positie die hij al vanaf ronde twee ingenomen had. Hidde Swart kwam aan de start in Categorie 6. In een veld van 39 renners kwam hij als 22e over de finish.

Het vuurwerk had De Jonge Renner bewaard voor de afsluitende Categorie 7 waarin Jari Prins een hele goede start had en na de eerste ronde zelfs als eerste over de finishlijn kwam. De drie daarop volgende rondes passeerde hij als tweede om daarna nog door één renner te worden ingehaald. Hij hield deze derde plaats vervolgens goed vast. Met deze derde plaats haalde hij de eerste podiumplaats voor De Jonge Renner voor de jeugd in dit nationale veldrit seizoen! En, ook niet onbelangrijk, nog wat extra punten voor de ranglijst. In deze categorie ook Yorick Brethouwer. Hij kwam na de eerste ronde op plaats negentien door en haalde vervolgens ronde voor ronde wat renners in om als twaalfde over de finish te komen. Zijn beste seizoenprestatie. Casper Noorloos gaf niet veel toe op Yorick. Hij reed de hele wedstrijd rond plaats veertien om ook op die positie over de finish te gaan.

Een heel leuk filmpje van de cross in Helmond vind je door op deze zin te klikken!

Zaterdag 27 november dus het NK in Hoogeveen. De afsluitende veldrit voor de jeugd van dit seizoen. Vele renners van De Jonge Renner zullen daar te bewonderen zijn in de clubkleuren van De Jonge Renner. Een goede voorbereiding is het halve werk… Daarom nemen enkele renners zelfs alvast een dagje eerder vrij om al op vrijdag naar het noorden te vertrekken om het parcours te kunnen verkennen. Veel succes iedereen!