Onze junior Ryan Kamp, in de winter actief voor ZZPR- Hanclean-Orange Babies CT, reed zaterdag 3 februari namens ons land het wereldkampioenschap cyclocross voor junioren in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Voor Ryan het grote sportieve doel van deze winter. Na het winnen van de Nederlandse titel, was ook dit keer de grote wens om met de gouden medaille om de nek naar Brabant af te reizen, maar het werd uiteindelijk brons en daar mag hij na een knappe race trots op zijn!

Foto’s: Marc Bouwens.

Na een sterke start dook Ryan als eerste het veld in. Op het loodzware parcours nam echter de Zwitserse topfavoriet Loris Rouiller de koppositie over en ging in de aanval. Even later ook met de Tsjech Tomas Kopecky. Toch kwam het telkens weer samen in een kopgroep van zes renners. Daarbij ook Ryan en zijn landgenoten Mees Hendrikx en Pim Ronhaar.
De mannen moesten vier ronden afleggen. Richting de finale reed eerst de Amerikaan Maher nog voorop, maar daarna reed de Brit Ben Tulett weg van de rest van de koplopers. Wederom was het Kopecky die er achteraan ging. Ook Ryan waagde de sprong, maar op het punt van bijna aansluiten liep zijn ketting eraf. Weer verlost van de pech ging hij op karakter in de achtervolging vanaf plek zeven. Tulett en Kopecky kreeg hij helaas niet meer te pakken, maar na een super snelle laatste ronde wel zijn overige concurrenten. Zodoende reed hij alsnog naar een derde plaats en mocht mee het podium op! Een prachtig resultaat van de veldrijder uit Raamsdonksveer.

Tegen journalist Ad Pertijs van BnDeStem verklaarde Ryan:

,,Vooraf had ik getekend voor brons. Nu ben ik toch een beetje teleurgesteld. Want waar was ik geëindigd zonder die pech? Maar dat is het gevoel van nu. Morgen zal ik wel tevreden zijn, denk ik.”

Volledige BnDeStem-artikel staat hier.

Natuurlijk zal Ryan snel tevreden terugkijken op dit succes. Na de eerder genoemde Nederlandse titel en een aantal andere mooie zeges is het “brons” een mooie bevestiging dat hij aan een prachtig seizoen bezig is. De supportersvereniging van Ryan Kamp organiseert op vrijdag 2 maart de welverdiende huldiging van Ryan in Huis ten Bos te Geertruidenberg. Wilt u daarbij zijn? Aanmelden kan via info@ryankamp.nl.

Uitslag: 1. Ben Tulett (GBR) 2. Tomas Kopecky (GBR) 3. Ryan Kamp 4. Tom Lindner (Dui) 5. Lane Maher (USA) 6. Pim Ronhaar 7. Mees Hendrikx 8. Gerben Kuypers (Bel) 9. Ryan Cortjens (Bel) 10. Thibault Valognes (Fra).
De volledige uitslag is hier te vinden.

Ook Inge van der Heijden en Yara Kastelijn hebben WV De Jonge Renner op de licentie staan. Zij reden hun WK bij de vrouwen U23. Inge reed naar een achttiende plaats en Yara kwam helaas, na een val meteen in de eerste bocht, niet verder dan plaats 29. Volgend jaar gelukkig weer nieuwe kansen op mooie resultaten. Het is in ieder geval prachtig dat onze vereniging drie deelnemers mocht afvaardigen aan de KNWU. Daar zijn we in Oosterhout enorm trots op!