Onderstaand een verhaal geschreven door junior Ryan Kamp, die als assistent-ploegleider zaterdag 10 maart actief was voor zijn ploeggenoten in de Vlaamse klassieker Nokere Koerse. Lees hieronder zijn ooggetuige verslag vanuit de volgwagen!

© Foto: Sophie Richez

Om half 10 in de ochtend stond ik met mijn vader William (de mechanieker) op de carpool in Dongen te wachten op ploegleider Maikel Bos. Toen we aankwamen in startplaats Deinze ging ik als assistent-ploegleider met Maikel mee naar het inschrijven en de ploegleidersvergadering. Daarna hebben we de voorbespreking gedaan met de renners en het parcours doorgenomen. Daarna heb ik ook even voor verzorger gespeeld en de benen van de jongens warm gezet.


© Foto: Sophie Richez

Toen de koers begon was er al snel een probleempje, tijdens de neutralisatie is de rem van Martijn Räkers scheef komen te staan. Maar dat werd snel opgelost. Toen werd het koers, het begon te regenen en het werd wat kouder. Het peloton stormde op de eerste kasseienstrook af met de nodige valpartijen als resultaat. Gelukkig niemand van De Jonge Renner die erbij lag, want iedereen zat goed voorin het peloton.

© Foto: Sophie Richez

Tot de tweede kasseienstrook. Martijn stond weer langs de kant, maar nu met een kapotte broek. Gevallen en hard ook. Het duurde allemaal te lang en Martijn werd gelijk uit koers genomen. Toen brak de koers open en was het een groot slagveld, zo werden Wessel Verschueren en Sven Hassert iets na half koers uit het peloton gereden. Mauro Spapen en Hidde van Veenendaal maakten daarentegen mee de koers! Na een pittige finale was er een kopgroep van vier, drie achtervolgers en het overgebleven peloton van dertig man met daarin Mauro en Hidde. Met de berg op sprint op de Nokereberg werden Mauro 21e en Hidde 23e. Na de koers alles opgeruimd en weer terug naar huis gereden.

#koersiskoers


© Foto: Sophie Richez

Daarnaast kwamen dit weekend nog meer junioren in ploegverband of individueel in actie. Ook op zaterdag, in Vollezele (B), werd Lars Hohmann 12e. Gianni Pavone moest opgeven na een lekke band en ook Jamie Prince haalde helaas de finish niet. Een dag later reden drie junioren in Drieslinter (B). Daar streed een kopgroep van negen man om de winst. Martijn Räkers, weer hersteld van zijn val, werd zevende, Sven Hassert 33e en Gianni Pavone 73e.